lördag 12 april 2014

Sticktid

Idag har jag lyckats skapa lite sticktid. Jag har jobbat på bra med andra måsten och kommer nu att få sätta mig i soffan en stund. Jag kommer nog att sticka vidare på en filt till en bebis som snart ska komma. Så någon sockstickning blir det inte idag. Jag anser ändå att jag i och med detta tar mig framåt i min utmaning vars första punkt var just att få sticktid.
Jag har dessutom tänkt ut vad jag ska sticka av mitt Sokkusu-garn. Det kommer att bli ett par Mince Pie Mayhem. Jag hoppas och tror att jag kan bli nöjd med mönstervalet. Det är inte något av dem som Cookie A och Alice Yu tipsat om till mig. Jag är lite känslig mot för mycket mönster till garn som inte är enfärgat. Så blir det tid över ska jag kanske sticka dessa två mönster också, i annat garn:

Nu har jag öppnat paketen


Utan större åthävor har jag nu i eftermiddag öppnat alla sockklubbsgarnspaket (20 bokstäver i det ordet). Här kan du se vad som fanns i dem! 

Camillas karamellsockors tår är klara!

Jag fick inte ens till uppläggmingen när jag skulle påbörja mina uppifrån och ner sockor så jag gick direkt på nivå två i min utmaning och lyckades lägga upp nerifrån på första försöket! Det känns väldigt bra. Jag är glad att rundstickan är 150 cm lång.

Kajsa stickar vidare

Första paret ut var påbörjade sedan länge, men sockutmaningen blev en spark där bak för att få dem färdiga.
Jag blev blixtförälskad i sockor med avbruten mosstickning första gången jag såg dem på Dödergöks blogg. Detta är det tredje paret jag stickar, men det första till mig själv. Jag tycker att de blir så makalöst fina, speciellt med melerat garn! Och så är de lätta och roliga att sticka. 
Mönster: Abruten mosstickning, i princip efter Dödergöks basbeskrivning
Garn: blåmelerat Fabel och det vita är något liknande
stickor: 2,5

Stickade tidigare i vintras ett par Hermoine's Everyday socks. Också det ett lätt och roligt mönster att sticka. Och effekten av mönstret blir så fin tycker jag. Tyvärr blev de efter lite användning alldeles för stora och korviga. Så utmaningen kvarstår – måste lära mig att sticka sockor som passar min fot!

Mönster: Hermoine's Everyday Socks
garn: Malabrigo Sock
stickor: kan ha varit 3:or

Nu ska jag sticka lite sjal ett tag och lura på vad jag sticka för sockor nästa gång. Det finns flera mönster som "bubblar" i att-göra-listan!


På gång

Efter lite fördröjningar på grund av stickbrist och en nygjord underarmstatuering så är jag nu igång. Armen har fått vila, stickor är inköpta och jag har påbörjat min första Skew. Jag känner mig peppad och längtar till ikväll då jag planen att sticka och titta på film!


Tårna på en Skew, stickade i Drops delight. Kanske inte bästa garnet för detta mönster, men det låg här hemma och behövde göras av med.

fredag 11 april 2014

Borde låta bliNu är jag också med fast jag borde låta bli men jag vet att jag har en del tåg/buss resor bokade och då blir det bra med sockor. Tar inte så stor plats i packningen och man kan prata samtidigt.

Jag heter Emy-Ann och bloggar här. Bor i Åkersberga norr om Stockholm. Jag finns inte på Instagram men kommer att lösa det under resan, det blir första utmaningen för mig.

Min andra utmaningar  

-         Sticka klart restgarnssockorna till KM. Började i februari efter att läst här
-         Hitta ett trevligt mönster i en av böckerna i bokhyllan
-         Inte köpa något nytt sockgarn
-         Glada sockor till en arbetskamrat som önskar sig mycket rött och orange 
-         Grön/röd/orange sockor med lyfta maskor till mig


 Sen får vi se vad det blir

Jag kan inte motstå en utmaning.


Jag vill också vara med! Det här verkar ju superkul!

Jag ska: Sticka upp mina sockgarnsrester.
Sticka Pomatomus eftersom jag har haft garn till den i evigheter men fått för mig att de är lite svåra.
Sticka nåt par flerfärgade sockor eftersom min Ravely favvo-lista är full med såna.
Sticka nåt par sockar från mina vintage-tidningar eftersom det vore kul att testa.

Jag körde igång stenhårt med ett par Sping pool socks i några nystan överblivet Drops Delight, och lovar att blogga själv på Knitting Ozelote

Vi kommer att ha varma och glada fötter i höst!


Första paret ut...

Det här var så roligt att det gick som en dans med första paret. Att jag har haft lite mycket ledig tid hör inte till saken. Det här är Clandestine som CookieA har designat och dom finns som gratismönster på knitty.com. Inte så jättesvåra att sticka om man bara läser mönstret ordentligt. Garnet jag har använt är wollmeise superwash i färgen Fuchsia.Jag gör det!

Nu tar jag tag i saker!
Höll på att inte gå med i denna utmaning för att jag knappt har någon sticktid, men nu gör jag så här:
1. Jag skaffar mig sticktid.
2. Jag stickar klart de två par sockor som jag ska ge bort och som redan finns på stickor. Båda sockorna i båda paren är redan igång. 
3. Jag stickar ett par sockor i mitt finaste sockgarn, Sokkusu, en fin present med fina utvalda mönsterförslag på banderollen.


Lyckas jag med detta är jag nöjd, men jag lägger ändå till en till...
4. Sticka de där Treetop Socks i rätt storlek....

Jag har stickat en annan häl


Kors i taket! Jag har stickat en annan här än den jag alltid gör. Jag stickar annars alltid hällapp/bandhäl med minskningar ute i kanterna. Här har jag minskat utifrån mitten och det blev rätt bra alltså. Varför jag har gjort det? För att mönstret sa så. Jag ska verkligen försöka följa mönstren till punkt och pricka för att lära mig nya grejer i och med detta. Just nu ser det kanske inte mycket ut för världen, men de blir riktigt snygga kan jag säga! Och väldigt rymliga. Men alla strumpor har sin funktion. Mönstret jag stickar efter är Murgröna av Joanna Nordstrand.

Lunchstickning

Ska göra mitt andra försök att sticka en acceptabel häl.


Håll tummarna!
Hej!
Så trevligt att även lilla jag får vara med i denna utmaning. Egentligen är jag fruktansvärt trött på att sticka sockor men inte kan jag motstå en sådan här trevlighet.

Jag bor i Sveriges minsta kommun mitt ute på landet. Pyssel och knåp är min passion, stickar, virkar, krokar, syr, renoverar i vårt hus och mycket annat. Har oftast allt för mycket idéer i mitt huvud på allt som jag vill skapa. Tyvärr så räcker varken tid eller ork till.


Min Utmaning

 • Skapa ett okänt antal restgarnssockor. 
 • Sticka två sockor samtidigt. 
 • Sticka ett par mönsterstickade sockor efter mönster, utan att göra om det.
 • Min största utmaning är att försöka minska mitt garnförråd som håller på att ta över varje ledig vrå i huset.

/ Pia

En resa med tåg igår på ca 2 timmar så måste jag ju ha med mig sockstickningen men en påbörjade skulle inte räcka intalade jag mig, leta reda på garn och ett nytt mönster att ta med mig mina nya fina böcker har inte hunnit ramla in i brevlådan så det blev att ta ett mönster jag inte gjort förut då min utmaning är att det ska vara något nytt med varje par, så nu blev det ett par yoga sockor från dropsdesign utan både häl och tår...
 
Lite jobb innan jag kunde börja, men sen så var det bara och köra. Blev inte fullt så mycket gjort som jag hade trott då en var lite trångt på vägen hem men lite kom jag igång
😊

Kunde inte låta bli

Nej inte heller jag kunde låta bli att gå med i den här utmaningen. :-) Sockstickning är roligt!
Två sockprojekt just nu:


Ett par sockor i SchoppelWolle Zauberball Stärke 6, färg nr 2204, som jag stickar efter Dödergöks fina basmönster.

Och så ett par i Noro Silk Garden Sock:ett varv i taget

Jag har många stickningar på gång samtidigt just nu, och att jag mitt i det skulle ha tid och inspiration för en sockstickning... är ju en skrattretande tanke! Men kolla! Det går framåt! Några varv på strumpan per kväll blir det allt!

Jag älskar garnet och jag älskar vännen Jon som gjort mönstret, men jag är inte helt säker på att jag älskar mönstret? Det är lite knasigt. Fyra bilddiagram som alternerar runt foten och problemet är att de olika diagrammen byter dominerande färg. Det känns som om min flerfärgsstickning blir lite ojämnare än vad den borde på grund av det. Kanske för att jag försöker kompensera? Nåja, helheten kommer att se helt okej ut och jag tänker inte ge upp om den här strumpan. Så det så!

Meddelande från er ödmjuka admin


Jag är helt chockad över hur stor min lilla sockutmaning har växt sig och det är så kul att så många vill vara med! Men för att bloggen inte ska bli ohanterlig så stänger jag den för anmälningar efter helgen. Sista anmälningsdag är på söndag 13/4. Om du redan fått din inbjudan men inte öppnat den är det helt lugnt eftersom du redan är anmäld. 

Så småningom tänker jag fylla på med bland annat lite länklistor som har med sockstickning att göra och det kan även dyka upp en och annan sockrelaterad utlottning här på bloggen.

Om någon sitter på bra länkar, kanske till tutorials eller videor på olika uppläggningar eller magic loop, så får ni gärna tipsa om dem i det här inlägget så sammanställer jag en länklista sen. 

P.s Det är sjukt roligt att läsa om allas utmaningar, ni är grymma! 

torsdag 10 april 2014

Två sockor samtidigt

Jag heter Camilla, bor i Täby och vill anta sockutmaningen. Min utmaning till mig själv blir att sticka två sockor samtidigt. Det har jag aldrig tidigare gjort. Först ut blir ett par uppifrån och ner, sedan ett par nerifrån och upp, vilket jag inte ens gjort en i taget tidigare! Dessa båda till mig själv. Därefter är det Lillsonens tur att få ett par och jag ska hinna få till ett par till min mamma också. Hon blir snart med höns och jag har beskrivning på ett par så underbara hönsstrumpor. Utmaningen i det ligger i att följa ett mönster, vilket jag inte är bra på... Mitt första par får bli i ett karamelligt fabel som jag hade låg hemma. Stickorna är i grövsta laget, men jag har inga tunnare rundstickor så jag testar. Freestyling än så länge ;-).

Jag fastnade också..

Ja , när de gäller sockar och strumpor så är jag lättfångad
=)
Har ju alltid någon eller några strumpstickningar i gång, tittade in på min Ravlerysida och räknade till mer än 50 par.
Men min utmaning gäller att hitta nya roliga stickningar gärna med mycket flätor eller två eller flerfärgade strumpor.Mitt favoritmönster är nog "Butterflies are free" av Rose Hiver

Här kan ni hitta mönstret om ni är sugna.

Själv så har jag startat på ett par "Effervesce" av Purrlecent
som är Aprilmönster i gruppen Svensk sockalong på Facebook
Bilder kommer.....

På instagram och Ravelry heter jag Evaihalmstad om någon vill kika ,
finns även på bloggen Eva i Halmstad.

Ser fram emot att få ser alla era fina sockar.

Må gott och Sticka lugnt.
=)
Eva

Då var jag också igång

Hej
Jag heter Maria. En del av er känner säkert till mig eller har i alla fall kanske varit in på min Ravelry sida "emmaria". Du kanske till och med har varit in på min blogg Varva ned "varvaned.blogspot.com".

Utmaningen då!
* Jo, jag har massvis med garn hemma i garnskåpet, som behöver bli omvandlade till något användbart t ex sockor.
* Dessutom har jag flera påbörjade sockor... (äh, oj! var det så många) som jag "borde" göra klart.
* Samt börja blogga igen.

Just nu på stickorna, Tant koftas: Påskris sockor.

Vikten av "rätt" redskap

Sockorna jag stickar har massvis med små flätor, 1 m över 1 m och jag har pillat med halkiga Dropsstickor nr 2 sen i går kväll och nu kom jag på att jag kanske skulle pröva Knit Pro istället.
Vilket lyft, stickningen går som en dans :)
Att jag valde Drops först beror på att de flyter lite bättre över skarven när man stickar magic loop, men hellre smidiga flätor i detta läge.

Lilla uppdateringen

Halloj
Det går framåt! :P Har kommit igång med den första sockan och det ser lovande ut. Är alltid lite nervös för passform och storlek när det inte är ett klassiskt mönster som är lätt att anpassa.

Till nästa par funderar jag på att testa magic loop (igen) och med två på en gång. Så nu medans par ett är på gång tänkte jag höra med er vilka rundstickor och längder ni föredrar till magic loop.

Ska försöka få till en bild till kvällen på instagram (nyhet för mig) men måste kika runt lite hur det funkar först.
Hej hopp. Maria här.  Eftersom förrådet svämmar över med sockgarner så känns detta som en utmärkt utmaning.  Jag tänker sticka 5 par strumpor till mig själv fram till september, från min stash. Jag vill testa lite olika tekniker, så jag vill sticka ett par med afterthought heel och ett med sweet tomato heel, för det har jag aldrig gjort. Minst ett par blir mönsterstickade i olika färger, annars har jag hur många beskrivningar som helst hemma.
Mitt första par blir Gotico socks (länk till Ravelry) av Maria Näslund. Dessa är ett UFO hemma som stickas i mjukaste Malabrigo sock.  Nästa par efter det får vi se.....
Jag har ingen blogg ännu, och instagram får väl bli nästa utmaning. Tjoho, extrautmaning:  jag skall lägga upp mina 5 par sockor på instagram när de är klara :)

Visar vilka strumpor jag börjat med innan

Dessa sockar började jag på innan utmaningen. Behöva nog ingen större beskrivning av dem :-P designer är Jorid Linvik. Ska dit hälar med och så småningom även matchande vantar. Storlek 2-3 år så de får hamna i växa i lådan.. barnbarnet fyller 1 år i morgon.

Precis vad jag behöver!

Hej, jag heter Carin och bloggar annars som Ullhärvan.
Det här året har jag faktiskt stickat en del sockor, mest har det blivit raggsockor både till mig och mina nära.
Men nu kom den här utmaningen väldigt lägligt för jag behöver fler nya tunna sockor för att byta ut de som är väldigt mycket för slitna.
Först ut är dessa Vanilla Latte socks som precis är klara!
Näst på tur blir nog Tant Koftas Påskris!onsdag 9 april 2014

Världens sämsta sockklubbsmedlem

Hej!
Jag heter Heléne och håller till på En Till Stickblogg med mina stickningar. Precis som flera redan skrivit här känns det roligt och välbehövligt med en utmaning som syftar till att minska mängden garn i hyllorna.
Jag gick igenom min garnsamling för ett tag sen och blev lite förskräckt när jag såg vilka mängder sockgarn jag hade samlat på mig. Inte minst dyrgarnerna från förra årets Cookie A Sock Club – som jag har stickat 0 par av och inte ens öppnat alla garnpaket. Jag kvalar bergis in som världens sämsta sockklubbsmedlem.
Det känns bara slösigt och korkat att inte komma till skott och börja sticka av stashen.

Jag utmanar därför mig själv att innan året är slut
 • sticka minst ett par sockor av sockklubbsgarnerna 
 • sticka minst ett par sockor av min samling tyska sockgarner
 • sticka färdigt minst en av mina påbörjade sockstickningar

Blogg: http://entill.typepad.com
Ravelry: entill 
Instagram: @entill

Vilken utmaning!

Hej!  Jag heter Catharina Sundström Larsson och jag gillar att sticka, virka och även att sy lite mellan varven. Jag såg den här utmaningen för någon dag sedan och har kommit fram till att det här behöver jag vara med i. Precis som flera andra skriver så stickar jag gärna sockor men väldigt sällan till mig själv. Min ambition är att sticka ett par i månaden under den här tiden och att först och främst använda det som finns hemma. Vilket innebär att jag till hösten får köpa lite nytt garn! Har inte bestämt mönster ännu utan det får jag komma på under tiden. Håller just nu på med ett par korta sockor med picotkant i bomull och ull.
Har en blogg som jag har skött dåligt men nu tar jag tag i den igen; http://cattasundstrom.blogg.se
Heter cathawithlove på instagram.
 Lycka till!
Catha

Hoho

Åh vad roligt! Har precis eller för en månad sedan rivit upp två par sockor som inte alls blev som jag ville. Fel garn, fel stickor, fel mönster. Så nu är jag taggad inför detta. Har under dagen letat efter lite olika mönster. 2 relativt enkla och 2 lite svårare.  Så min utmaning lyder

- 2 par sockor i enkelt mönster, klassisk häl. Stickas uppifrån och ner
- 2 par sockor i ett mer avancerat mönster, gärna flätor, omslag och lite klurigheter.

Lyckas jag med detta är jag glad. Hinner jag inte klart, är det ingen ko på isen - som min far skulle ha sagt. All sticktid är bra sticktid. Heter Kristina men finns på ravelry, instagram och har en vilande blogg under namnet - leftknit.


The Fandoms

Hej allesammans! Mitt namn är Hanna och jag har bloggen FrauleinSkylvik. Jag finns även på instagram under namnet frauleinskylvik. Jag älskar att sticka strumpor och efter den senaste hösten behöver jag kanske inte fler par men kunde inte låta bli när jag såg den här utmaningen! Jag har i min lista på ravelry samlat på mig över 200 mönster, i kö och favoriter. Jag känner att det är dags att börja minska på det antalet. Många av dessa är influerade av böcker eller tv/film. Därför valde jag att göra utmaningen efter olika teman:

 • Tolkien (antingen LOTR eller Bilbo)
 • Wheel of Time
 • Harry Potter
 • Doctor Who
 • Game of Thrones
 • Discworld
 • Agatha Christie
 • Sherlock 
Jag ska göra minst fem stycken par innan 1 september. Har inte börjat än utan väntar på senaste beställningen från garnkorgen så att jag kan sätta igång. Först ut kommer nog att GoT vara eftersom fjärde säsongen startar nu.
Jag ser fram emot att få se alla era underbara strumpor!


Äntligen!


Nu är även jag igång! Blir ett par Dorisinspirerade sockor från Vantar för alla årstider och inspiration av @tantulltuss

Stickar i vit och brun Fabel och rosa/cerise Arwetta och en kortkort rundsticka 2,5 mm som jag köpt hos Litet nystan. Är egentligen ett fan av hederliga strumpstickor, men eftersom min sticktid för närvarande är begränsad till tiden jag ammar är det enklare med den korta rundstickan. Vill ju inte riskera att sticka den lilla ungen i famnen med strumpstockorna... ;p

Stickar med 60 maskor, men är rädd att sockan kommer bli i minsta laget? Men orkar inte repa upp så jag chansar och testar att hårdblocka alternativt ge bort dom till någon med mindre fossingar. 
Yay!

Hejsan allihop,

Jag har varken tänkt mig ett visst antal eller är med för att det ska minskas på garnförrådet utan har snarare valt lite olika kategorier som skulle kunna passa mig. Just sockgarn har jag alltid mycket av hemma då det passar till både sockar och större plagg. Jag har valt någon socka med mönster, någon Cookie A-socka, någon socka från gratismönster etc. Har bloggat om mina val (se länk nedan). Några av er sockutmanare följer jag och som följer mig på Instagram, bloggen och på Ravelry. Ska bli kul att 'mötas' här också! :)

Vill med en bild tipsa om ett par sockar jag stickat som blir alldeles underbart fina! Kanske någon får lite inspiration och blir sugen på mönsterstickat som är så kul. Sockarna är Kai-Mei av Cookie A.Sockutmaningen: http://bjermo.se/sticka-sockar
Instagram: @cbjermo
Ravelry: @Knitty-knitty

Kajsa stickar sockor

Jag heter Kajsa och ser ut ungefär så här:

Min utmaning blir i första hand att ta steget ut bland andra i den stickande världen!
Jag har stickat för mig själv i några år men med växande kunskaper och stigande självförtroende är det dags att få kontakt med likasinnade.

Strumpstickningen får trängas med andra stickningsprojekt som sjalar, en tröja i lin och annat som pockar på när inspirationen rinner till.

Men strumpor är ju så kul! Det är lika magiskt varje gång man upptäcker att det blev en häl till slut. Helt plötsligt är den bara där, utan att man riktigt begriper hur den kom till. Under vårvintern har jag stickat rätt många par strumpor. Lärde mig ett basmönster för toe-up-sockor med en efterstickad häl och det blev tre par på raken. Stickade också några par med enklare mönster, bland annat Hermoine's Everyday socks.

Jag vill utmana mig själv så här:

• lite mer avancerade mönsterstickningar (har redan fått inspiration till flera par bara genom att läsa olika inlägg här. Tack för det!)

• lägga upp två på en gång med hjälp av magic loop (såg ett inlägg om det också här, av Medea tror jag. Ska kolla närmare på det!)

• lära mig olika sorters hälar (någon skrev om tomato heel, var det du också Medea?)

• hitta passform och storlek som passar min fot

Det ska bli jättekul att vara med här och se allas fina strumpor och få "hänga" med andra som också älskar att sticka! På instagram heter jag kajsalindroth, där lägger jag i och för sig inte bara upp stickrelaterade grejer.
Vi hörs!

Här ska stickas sockar!


Vad kul att få vara med, jag behöver verkligen nya sockar... alla jag har nu är trasiga eller ser lite smått trist avdankade ut!
Tänkte sticka ett nytt par / månad så jag hinner med allt annat jag vill sticka också!
Första paret får nog bli ett par restgarnssockar... ska göra en djupdykning bland mina garnpåsar och se vad jag har där!
/ Helene

SOCKOR

Blev glad när jag såg denna utmaning.
 
För några veckor sedan blev jag tipsad om Dödergöks sockmönster i avbruten resår, så just nu är det ett par sådana på gång här i huset samt ett par vanliga sockor. Brukar för det mesta ha några strumpor på gång.

Har under åren köpt på mig mycket sockgarn och nu ser jag en chans att få stickat upp en del av detta. Min förhoppning är att sticka 4 par vanliga sockor samt 4 par med mönster eller tekniker jag inte använt tidigare.

Så kul att få komma med.

Medans jag väntade på att få komma med här började jag lite smått.  Först dök jag in i skåpet delade upp garn i akryl ( jo sådant finns i gömmorna) sedan ull. Tog med mig en rest av kauni - regnbågsfärger. Hittade en enfärgad grå med. Nystade ihop dem och som ni ser här börjar jag på favvo beskrivningen (Anette L) så gjör jag båda på en ggr.

Jag fryser dygnet om, om mina fötter efter att ha gått ner 40 kg.
Har idag startat instagram hannissandberg . Kan lova att här kommer det inte bara handla om sockar...
Så finns jag med på hannissystuga.blogspot.se. 

/hanna

Min utmaning

Jag utmanar mig själv genom att

1. Sticka i sockgarner jag har liggande, undantag enfärgade raggsockor som jag saknar garn till.

2. Sticka minst fyra par sockor till mig själv, varav ett par grövre i Zauberball Stärke och ett antal bruksockor till barnbarnen.

3. Börja med Traveler's Socks som väntat i 7 år på att bli stickade

4. Dokumentera mina sockor här, på Instagram och i Ravelry. Jag heter Bibblostick på båda ställena.

5. Om jag blir färdig långt före utmaningens slut tillföra ytterligare projekt

Här är en bild på några av de garner som finns i förrådetHej hopp!

Det går ju tyvärr inte att låta bli den här utmaningen, så jag hoppar också på. Lite ogenomtänkt kanske, för jag skulle egentligen sticka en tröja, men kör i vind!

Min utmaning ser ut såhär:

 • Sticka sockor. 
 • Inte tvinga mig själv att sticka mer än att jag tycker det är roligt och inte blir stressad av det (!)
Och när jag stickar sockor ska det va nåt av det här: 
 • Repa upp några gamla misslyckade sockor och göra om dem i dugligt skick, 
 • Flerfärgsstickning, 
 • Strukturmönster, 
 • Nån ny cool teknik eller häl eller så, 
 • Garn som jag redan har. Men jag får köpa nytt också, för jag har knappt något sockgarn. 
På instagram heter jag idiofon. Men följ inte mig om ni inte också vill se bilder på typ min utsikt i alla olika väder, och annat trams. 

Men först ska jag bara sticka klart min nästan färdiga kofta. 


Äntligen ska jag sticka sockorna jag planerat sen 2007. Garnet Scheafer Yarn Anne tänkte jag köpa i New York i mars 2007. Besviken insåg jag att det färgades i små mängder och måste beställas. Som tur var hade min väninna en dotter i Brooklyn och skulle dit på besök till hösten. Jag mejlade och beställde och hem kom Karin med garnet.
Sen har det blivit liggande. Jag har då och då plockat fram garn och Traveller's Socks av Nancy Bush ur Vouge Knitting Fall 2006, klappat på garnet och väntat på rätt tillfälle.
Tack Dödergök för denna sockutmaning! Nu har jag börjat.Roligt!

Vilken bra och rolig utmaning! Sockstickning är så bra att ha till hands, och lätt att ta med.
Jag ska börja med något enklare, och hittade ett Opalnystan med kombon ull, bomull och polyamid. Det känns som att det blir en bra sommarsocka!
Jag ska testa mönstret Hermione´s Everyday Sock och starta lite mjukt. Det skulle vara kul att testa att sticka nästa par sockar med magic-loop, det är nytt för mig, så det är mitt mål.
Jag hoppas kunna lägga upp och börja sticka efter jobbet i kväll!En stor spark där bak??

Det är i alla fall precis vad jag behöver för att komma igång med lite nya sockor till mig själv. Jag har hur mycket sockgarn som helst och egentligen är det helt obegripligt eftersom jag sällan stickar med tunnare stickor än 4. Men hur kan man inte älska ett nystan opal eller fem eller... jaha så nu sitter jag här :)
Min utmaning blir att använda garn jag har, helst det tunnare då jag inte har några sådana sockor alls. Det ska bli minst tre par sockor varav ett par i spets/strukturmönster, ett par flerfärgsstickade och ett par "vanliga".
Igår kväll påbörjades par nr 1. Mönstret heter Orange Lace och hittas på ravelry, mina blir dock inte orangea utan jeansblå i ett opalgarn. Dessa stickas från tån och upp, det har jag bara gjort nån gång tidigare så det känns lite kul.
Jag då? Lagom ung/gammal Åkersbergabo som stickar så ofta det går. Mina stickträffar/syjuntor är heliga! :P

upplagt!

Igår kom det svarta garnet från Hippstick och nu har jag lagt upp!

Det är ett par knasiga sockor jag valt och jag vet inte varför, men nog brukar min flerfärgsstickning bli jämnare än vad den blev i går kväll? Nåja. Jag är igång och är hittills stolt över en liten bit skaft.

tisdag 8 april 2014

Garnpaketet har kommit!

Idag kom garnet från Garnkorgen, som utlovat. Har hunnit med att lägga upp och påbörja de första paret sockar. Det blir en ganska enkel modell av toe-up på min nya rundsticka. Rundstickan är redan min nya kärlek - så mjuk och smidig! Det kan nog bli fler addi-stickor i min samling :-)

Första paret ut


Water for Elephants, Austermann Step, stickor 2,25. Nöjd!! Härligt garn att sticka med, roligt mönster och varma tår.
En sockutmaning måste jag bara anta! Stina heter jag och kommer från en mellanstor stad i mellansvergie, bor i ett mellanstor hus med ett, för många, för stor garnstash, men för en stickare så tror jag inte den är så överdrivet stor :-) det beror ju helt på vad man jämför med...Men jag för alltid en kamp med mej själv om att minska stashen lite så då kom ju denna utmaning helt perfekt! 5 nystan ska stickas upp innan den 1/9 och mer om hur jag tänker kring mina regler kan ni läsa om i min blogg (http://blogg.alltforforaldrar.se/blandbarnochgarn/2014/04/06/1254/#comments) hur 17 länkar jag?

Så här ser garnstashen ut just nu, korgen är som sagt överfull. Helst ska den bara vara full, eller t.o.m lite luftigt så att jag kan fylla på den på syfestivalen i höst...

En fråga till er alla som stickar Skew, stickar ni på strumpstickor eller magic loop? Jag är jättesugen på att sticka dem men hur funkar det att sticka dem med magic loop? Hälen? Undviker helst strumpstickor då jag har en förmåga att bara sticka en socka då...

Lunchstickning

Lunchtime blev lite sticktime. Ur boken Knitted socks east and west, valde jag att börja sticka Geisha. Utmaningen blir garnet - gillar sådär Noro Kureyon sock - som hamnat långt ner i garnlådan, men än så länge ok. Kul mönster i alla fall :-)


Sånt här gillar jag

Ja, människor som Dödergök som kommer med bra ideer som ger andra inspiration och glädje. Sånt vill man ju inte missa. Så självklart vill jag också vara med.
Jag heter Katarina och har en blogg här, men är nog mest på instagram (finns länk på bloggen). Stickar så ofta jag kan, allt från sockor till tröjor.
Min utmaning blir att vara kreativ med mina restgarner, så nu det djupdykning i korgen efter lämpligt garn till ett par Broken seed stitch socks


Den här utmaningen måste jag anta...

Jag heter Anneli och stickar mer än vad som är hälsosamt. Jag vet att du känner igen dig i den beskrivningen:). Vilken otroligt rolig utmaning Dödergök kommer med! Jag stickar sockar nästan jämt. Jag stickar för garnkampen och sockar är lättsålda, pengarna går till cancerfonden, barncancerfonden eller en lokal bröstcancerförening. Sammanlagt har vi fått ihop 28.000 kr på ett år, en hisnande summa. Vi är ganska många som bidrar med stickat men jag ångrar att jag inte har dokumenterat hur många par sockar jag stickat till projektet. Minst 30 par. För mig blir utmaningen att hinna få ihop sockar till mig själv och min familj. Ett par är klara, två par påbörjade. Jag tänker försöka få ihop fem par till mig, ett par till min man och två par till min son. I min låda till försäljning ligger just nu två par i botten och känner sig ensamma. Jag ska väl få ihop några par till innan nästa julmarknad. Här ser ni nummer 1 av 8, stickade i garn från Tant kofta, jag köpte garnet på Garnkalaset 2013. Tre färger på ett grillspett, bara en sån sak!

Sticka lugnt!

Hej!

 Det här är verkligen en perfekt utmaning för mig! :-)
Jag heter Susanne och har bloggen Snögumman.
 Jag har stickat länge, men vad gäller sockar har det inte kommit längre än till raggsockar. Jag har tittat på alla mönster till "finsockar" och tänkt att en dag... Nu är dagen här.
Tänker att till 1 september ska jag hinna sticka 4 par finsockar. Om det sen blir ett par gäst-raggsockar också är det en bonus.
Så då var det dags att välja mönster...

Svårigheten att få till två sockor...

Ett så bra initiativ Dödergök, jag behöver skärpa mig!
Här finns ett antal ensamma sockor som inte går att använda. Så mitt mål blir att göra några par med sockor till mig själv och sen använda dem. Garn finns redan hemma så det räcker ;)
Med hej fr. Tant Kofta
Länk till Tant Kofta bloggen här

Magic loop

Jag vet att många tycker att det är en stor utmaning att lägga upp till två sockor på en gång för att sticka med magic loop Jag har nyss bloggat om två bra uppläggningar att testa. Allra enklast är den för att sticka från benet och ner men vill du testa från tårna är den jag tipsar om väldigt snygg
Jag har precis lagt upp till ett par sockor av restgarn som jag kanske ska sticka med tomato heel.

Första paret ut

Nu är jag klar med mitt första par. Eftersom min utmaning var att varje par skulle innehålla något som är nytt för mig så kan jag berätta att det nya i det här paret är färgerna. jag har aldrig tidigare stickat sockar med brunt eller gult i. Det var också nytt att sticka ett par helt utan mönster och göra ett eget efterhand. Hyfsat nytt också att sticka toe-up med Judy's Magic Cast on http://youtu.be/1pmxRDZ-cwo och Jeny's surprisingly stretchy bind off http://youtu.be/53Mtbkyf5CQ. Garn från Tant Koftas Limited Edition Vårvinter. Strumpstickor 2.5.


Å jag med!

Hallojsan!

Heléne heter jag och har rätt nyligen återupptäckt stickglädjen efter några års uppehåll. Och det har aldrig tidigare varit så roligt att sticka som jag tycker att det är nu. För ett par veckor sedan stickade jag mitt allra första par sockor. Och faktiskt så gick det både smidigt och lätt men framför allt var det ju himlans kul! Jag är en riktig sucker för tjocksockor. Älskar att ha något varmt och mysigt på fötterna. Och det känns ju faktiskt extra fint när en har gjort de själv. Så min utmaning blir att sticka minst 1 par tjocksockor och iallafall 2 lite finare sockor. Kanske att jag ska våga mig på något fint spetsmönster och någon härligt busig färg som en bara blir så himla glad av! Och jag ska också färdigställa sockorna jag påbörjat av restgarn åt min fantastiska brorson.

Jag har faktiskt inte så mycket sockgarn hemma så jag får, tyvärr ;), nog köpa på mig lite. Så sitter du här med något fint tips på ett härligt sockgarn att sticka i eller något fint mönster, hojta gärna till!jag är med!

Hej alla!
Jag heter My och pluggar i Dalsland men pendlar hem till Stockholm mycket.
Jag har aldrig varit någon sockstickare själv utan jag har fått mitt sockbehov tillfredsställt av min sambo/särbos mormor som stickat sockar till hela släkten.
Men nu är det dags för mig att bli självförsörjande på sockfronten.
Jag utmanar mig själv att sticka mins fyra par riktiga lyxsockar till mig och kanske något par herrsockar att ge bort också.
I lördags hade tant kofta öppen koffert i grannbyn och jag fick med mig några lyxiga sockgarner hem, så när den här utmaningen senare dök upp på instagram kändes det givet att vara med.
Jag har börjat med ett par pointelle av Cookie A, nästa par blir nog flerfärgsstickade.
här är vad jag har att jobba med. får nog lov att köpa något/några nystan att komplettera med.

På återseende
My

måndag 7 april 2014

Nu är jag igång! Har börjat på ett par Sachiko socks (finns på Ravelry, men jag har inte lärt mig hur man länkar ännu...) i ett ljusblått danskt garn, 75% ull 25% nylon med AloeVera. Använder mina favoritstickor från KnitPro, cubicks 2,5.
Det bidde inte flätor denna gången.

Även jag, även jag!

Även jag har öppnat locken på lådorna till mina sockgarner, tänker mig mäkta med ett par i månaden, av skilda slag. 

Ser sockstickning som meditation, är i behov av vila, så det får bli min personliga utmaning, att hitta mina andetag.