onsdag 20 augusti 2014

Par nummer 14


Är detta sista paret i utmaningen? Nja, jag kanske hinner något mer par. Stort tack till dödergök som drog igång detta! Det har inspirerat mig till att utveckla mitt sockstickande på olika sätt. Olika mönster, på svenska och engelska, olika tekniska lösningar på hälar och olika kvalitéer på garn från olika spännande ställen. 
Det här är ett par herrsockar, storlek 47-48, fotograferade på ett par fötter i storlek 38. Garnet är från Easyknitter och heter "oh'em'gee". Mönstret är Athos och gjort av Caoua Coffee. http://www.ravelry.com/patterns/library/athos-2

tisdag 19 augusti 2014

Knälånga Monkeys

Det slog mig att jag har glömt att blogga om dom här sockorna här!

Det här är alltså ett par knälånga Monkey socks av CookieA som jag stickade till min syster i födelsedagspresent i somras. 
Det bästa med dom här sockorna (förutom att syster blev glad) är att dom stickades av garn som jag redan hade hemma, helt i linje med min utmaning här :)
Mer detaljer om garnåtgång och stickor finns på min blogg.


Utmaningen slutförd


Jag kan knappast tro att det är sant men det är det, jag har fått ihop mina åtta par och utmaningen är slutförd.
Jag har provat på en mängd hälar, jag har stickat upp nästan alla mina sockgarnsrester, jag har stickat magic loop och lärt mig nya uppläggningar. Men framför allt har jag fått så mycket inspiration från er som skrivit i bloggen och alla som taggat med #dödergökssockutmaning på instagram  så nu vill jag sticka åtta par till, minst. (Fast några av de paren ger jag kanske bort.)
Aldrig kunde jag väl drömma om att min sockutmaning skulle sprida sig och omfatta så många människor och så många par strumpor. Det skulle vara roligt att räkna ut hur många strumpor som stickats sen utmaningen drogs igång men det är nog tyvärr omöjligt.
Ett stort tack till alla er som medverkat med inlägg, pepp och kommentarer!

Jag kommer att hålla bloggen öppen hela september ut så att alla hinner skriva om sin utmaning så att vi får veta hur det gått. Dessutom tänker jag hålla en utlottning till någon gång i september som en liten extra pepp för att fortsätta sockstickandet ute i landet.

Och till er som ännu inte är i mål; heja heja ni har nästan två veckor på er fortfarande!

måndag 18 augusti 2014

Fyra blev fem

Då var min sockutmaning i hamn. 
Jag hade tänkt mej fyra par sockor ur mina vintage sticktidningar eller böcker, det blev fem par. De skulle också bli presenter, inget till mej. De blå och de randiga har redan nya hem och de övriga ligger i presentlådan.
Ett väldigt stort tack till Dödergök för en mycket inspirerande och rolig utmaning.

Detaljer om dessa vintagesockor i min Ravelrymapp med sockor från denna utmaning, den är öppen för alla.
http://www.ravelry.com/projects/AnnaKika?set=sockutmaningen2014&view=thumbnail

söndag 17 augusti 2014

båtar, regnbågar och rester

Åter hemma efter en låång och skön semester utan tillgång till dator. Och vad har jag hittat på då ?
Jag började på ett par Flying Dutchman av Caoua Coffe, en designer som har många gratismönster på sockor, rekommenderas.
Stickade till min sambo, i mjuka Cascade Heritage. Om du inte testat detta sockgarn tycker jag du skall göra det. Utmaningen här då ?  Intartsia stickning, som skapar mönstret av båtar.
Efter detta så lovade jag min systerdotter 4 år ett par sockar, det blev två....
.
 Ett par tjusiga regnbågsockar i Opalgarn och ett par glitterstrumpor också i Opal, men fick sticka tå och häl i rester från båtsockorna Cascade...  Mönstret är tå-upp-sockor, eget mönster, testade på hennes fötter allt eftersom. Här provade jag Sweet Tomato Heel. Bra att testa på barnsockor, går fort att sticka

I morsdagspresent fick jag en bok om sockor och ett fint sockgarn : http://sockutmaning.blogspot.se/2014/05/snalla-barn.html
Var ju tvungen att testa åtminstone ett mönster i boken (det finns flera stycken som jag vill testa så det var inte lätt att välja)
Det blev ett par Dawlish i Rät och Avigs härliga apelsinfärgade sockgarn
Ingen speciell teknikutmaning här, men ett fint mönster och fina färger.
Mitt andra pågående sockprojekt är ett par Kalajoki till sambon, jag vet att det är flera som har stickat sådana här på bloggen och det är ett jättefint mönster. Teknikutmaningen här är den anatomiska tån, som jag gillade, skall absolut testa den på andra sockor också.
Sockan ser lite konstig ut, men sambons fötter var inte på plats när jag tog kortet så det är mina något mindre fötter i sockan.  Stickad i Austermann Step, för han har väldigt torra fötter, hoppas att dessa kan göra dom lite mjukare.
Totalt blev det 11 par strumpor (har gott hopp att bli klar med dessa två sista innan 1:e september)
6par till mig (knappt använda i denna varma sommar) 2 par till sambon, 2 par till systerdottern och ett par till min syster.
Jag har testat många olika garner, Opal, Regia, Austermann, Cascade, Rät och Avig
Jag har testat många olika tekniker, tå-upp, skaft-ner, istickshäl, tomathäl, hälapp i tå-upp, short row heel, fleegle heel
anatomisk tå, Dödergöks fiffiga tå, short-row tå, Judys magic cast on. Turbular bind-off.
Det har varit jättekul och utvecklande att bli utmanad att testa, och tack alla för inspiration att prova.
Nu har jag bara ett tio-tal sockmönster kvar att göra under hösten, fast jag har ju 3 koftor liggande, en dotter som vill ha en hösttröja + en till kompisen..... och så har jag en systerdotter som snart är ett år och behöver en kofta, samtidigt är ju sockor kul att göra, för det får fort att få dem klara.
Det allra bästa är att jag blev klar med mina Gotico socks, som jag hade fastnat på, och som var min verkliga utmaning, att bli klar med dem :)