tisdag 8 april 2014

Å jag med!

Hallojsan!

Heléne heter jag och har rätt nyligen återupptäckt stickglädjen efter några års uppehåll. Och det har aldrig tidigare varit så roligt att sticka som jag tycker att det är nu. För ett par veckor sedan stickade jag mitt allra första par sockor. Och faktiskt så gick det både smidigt och lätt men framför allt var det ju himlans kul! Jag är en riktig sucker för tjocksockor. Älskar att ha något varmt och mysigt på fötterna. Och det känns ju faktiskt extra fint när en har gjort de själv. Så min utmaning blir att sticka minst 1 par tjocksockor och iallafall 2 lite finare sockor. Kanske att jag ska våga mig på något fint spetsmönster och någon härligt busig färg som en bara blir så himla glad av! Och jag ska också färdigställa sockorna jag påbörjat av restgarn åt min fantastiska brorson.

Jag har faktiskt inte så mycket sockgarn hemma så jag får, tyvärr ;), nog köpa på mig lite. Så sitter du här med något fint tips på ett härligt sockgarn att sticka i eller något fint mönster, hojta gärna till!4 kommentarer:

 1. Om du vill ha lyxiga tjockare sockor så kan jag rekommendera Austermann Step 6. Det ger jättesköna sockor. Jag har stickat två par som jag alternerat mellan under ett par månader.
  Tyvärr finns det inte enfärgt, jag gillar inte riktigt självrandande garn, det är så besvärligt att få båda sockorna lika...

  Förra veckan klämde jag på Sandnes Alpakka Sockgarn på min LYS. Åhh, så mysigt det var! Och det innehåller lite nylon så att strumporna håller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag kolla upp! Mitt första par stickade jag i självrandande men orkade inte bry mig så mycket om att de skulle bli likadana färgmässigt.

   Alpacka har jag stickat i förut och det gillade jag mycket. Gjorde en fuskolle och den används flitigt när det är kallgrader!

   Radera
 2. Vilken fin grön färg! Jag tänker lägga upp lite länkat till bland annat populära sockgarner när jag får lite tid över. Mina favoritgarner till strumpor är Fabel från Drops (superbilligt) och Colinette Jitterbug (ganska dyrt) men det finns hur mycket fint som helst där ute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Gillar den också. Å så bra! Lite inspiration är aldrig fel och jag är så ny på sockstickning så känner att jag inte riktigt har koll på vad som kan vara bra att använda och inte. Superfina färger på fabel. Gillade speciellt den senapsgula, rostfärgade och den gråblåa färgen! Jag har spanat in mönstret Smaug socks på ravelry och tänker att till de fina sockorna vill jag ha ett lite finare garn också så ska ta en kik på jitterbug och se om det kanske finns någon färg som faller mig i smaken :)

   Tack så jättemycket för dina tips!

   Radera