lördag 12 juli 2014

Utmaning pågår.

Hjälp! Jag provar magic loop!


För första gången i mitt liv. Hjälp!


Oj oj. Hur ska det gå.

*djupandas*

fredag 11 juli 2014

Bonus 4 par sockor

Nu har jag överlämnat 4 par sockor till en arbetskamrat. Dom var inte med i det jag lovade från början och det återstår 2 par men jag känner att jag ligger bra till i tiden.


onsdag 9 juli 2014

Mosaik

Än så länge håller mitt mål, att varje par ska innehålla något nytt för mig. Nu håller jag på med mitt åttonde par och det gör jag i mosaikstickning. Har bara stickat ett par muddar med liknande teknik tidigare. Dom stickas uppifrån och ner och jag inser, efter resåren, att jag ska sicka en i taget när jag har två färger. Mönstret heter Ugly duckling, från Ravelry, och jag stickar i restgarner av Fabel.

måndag 7 juli 2014

Gaudete - lika förvånad denna gång


Jag hade ju valt ett mönster för mitt Sokkusu-garn, men när jag skulle iväg på semester och fick bråttom inför packningen lyckades jag inte få tag i mönstret, så jag öppnad min pärm med sockmönster och tog med två jag tidigare stickat efter. Det ena var Gaudete, en adventsstickning från 2010. Jag kommer ihåg att jag var imponerad av mönstret då och blev det även denna gång!


Jag är nöjd med mitt val av mönster och den ena sockan är klar. 

söndag 6 juli 2014

Eunice, mitt sjunde par


Hurra, jag har stickat klart mitt sjunde par! Eunice av Cookie A från boken Sock innovation.
Mer info finns på bloggen men jag kan säga så mycket som att jag är grymt nöjd. Garnet är Regia tweed och det var en ny och riktigt fin bekantskap, det är så fint att se hur väl mönstret kommer fram i ett sånt här garn. Faktum är att jag faktiskt nästan stickat klart mitt åttonde par också så nu får vi se hur många par jag hinner med före 1/9, allt över åtta är bonus fast nu har jag lite annan stickning jag vill ägna mig åt också.
Hur går det med era mål?