onsdag 9 april 2014

Kajsa stickar sockor

Jag heter Kajsa och ser ut ungefär så här:

Min utmaning blir i första hand att ta steget ut bland andra i den stickande världen!
Jag har stickat för mig själv i några år men med växande kunskaper och stigande självförtroende är det dags att få kontakt med likasinnade.

Strumpstickningen får trängas med andra stickningsprojekt som sjalar, en tröja i lin och annat som pockar på när inspirationen rinner till.

Men strumpor är ju så kul! Det är lika magiskt varje gång man upptäcker att det blev en häl till slut. Helt plötsligt är den bara där, utan att man riktigt begriper hur den kom till. Under vårvintern har jag stickat rätt många par strumpor. Lärde mig ett basmönster för toe-up-sockor med en efterstickad häl och det blev tre par på raken. Stickade också några par med enklare mönster, bland annat Hermoine's Everyday socks.

Jag vill utmana mig själv så här:

• lite mer avancerade mönsterstickningar (har redan fått inspiration till flera par bara genom att läsa olika inlägg här. Tack för det!)

• lägga upp två på en gång med hjälp av magic loop (såg ett inlägg om det också här, av Medea tror jag. Ska kolla närmare på det!)

• lära mig olika sorters hälar (någon skrev om tomato heel, var det du också Medea?)

• hitta passform och storlek som passar min fot

Det ska bli jättekul att vara med här och se allas fina strumpor och få "hänga" med andra som också älskar att sticka! På instagram heter jag kajsalindroth, där lägger jag i och för sig inte bara upp stickrelaterade grejer.
Vi hörs!

3 kommentarer:

  1. Vad kul att du också är med här! Visst var det jag som tipsade om några olika uppläggningar för två sockor på en gång och även om tomathälen. Ser fram mot att se vad du ska sticka.

    SvaraRadera
  2. Välkommen hit och in i stickbloggsvärlden, det ska bli jättekul att följa din utmaning!

    SvaraRadera
  3. Jag stickar båda strumporna på en ggr och de första sockarna blir med tomathälen. en mjuk rundad här blir det. ( gör den gärna på barnens sockar.)

    SvaraRadera