lördag 28 juni 2014

3:an klar, dags för 4:an

Mitt tredje par vintage sockar är klara. Randiga vristsockar ur Stickboken av Marika Jondal från 1949. Ränder känns som ett helt tidlöst mönster, sockarna kunde lika gärna varit från ett helt modernt mönster.
Länk till min projektsida i Ravelry

Det fjärde och sista paret började jag på igår. Det är ett par i lite grövre kvalité från tidningen Stickat nr 1 1959, som jag stickar med Cascade Venezia Sport (70/30 merino/silke) på stickor 2,75mm. 280 m på en härva, som jag hoppas skall räcka.
Eftersom jag inte vill göra en nedvikt socka till så gör jag dem med vanlig upprät mudd. Dess blev lite för långt från originalet så jag gör förmodligen ett annat par också.

Jag har dessutom stickat mina första strumpor av mitt egna handspunna garn. Det är utanför min utmaning men ni kan få se dem ändå! Ett par förlängda Time Traveler socks.samlade ihop mina strumpor


Har samlat ihop strumporna jag har fått klara.
övre rad vänster: Grå ullgarn + rengbågs kauni  Tå upp. Sedan är det Eskimå . 3:e paret är grå fabel med rosa och lila garn från Tant Kofta och även utgått från hennes Påskrismönster.
Nedre rad från höger; Tå upp i ett acryl- multigarn. så kommer de jag fått så mycket possitivt för ( haft med på bussen och till jobbet o kunna sticka på natten när det varit lugnt) Karisma restgarner har jag använt. Har lite kvar så kanske blir ett par till eller vantar till barnen ( tå upp stickade).
Så började jag i gårkväll på ett par restsockar i Eskimå tå upp.

Den som har ett gott öga ser 2 par sockar till i vänster nederkant. De ärt stickade i fabel och jag har räknat om efter ett 0-3 månaders mönster. Dessa passar sötingarna som ligger inne på Neo ( fick möjlighet ett nattpass när det var lugnt att gå in och mäta ( just det barnet varunder 2 kg) så jag ska sticka fler efterhand och lämna in. Men även vi inne på bb efterlyser sockor till nyfödda ( de som skänkt senast har ju gjort så de passar större syskon...) ska skriva lite mera på min sida här .
Ha en bra dag. ska straxt in och jobba igen.

Ny kärlek

Jag är så kär. Jag formligen älskar mina nya strumpor.
Det tog visserligen lite tid att sticka dom men det var helt klart värt det. Nu har jag t om. beställt mer garn från garnkorgen i en blå nyans som jag ska sticka ett par till av. Tror jag. Jag kan hinna ändra mej innan garnet är här.
Tillsvidare har jag på stickorna lite baby-fluff då dotterns bästa kompis snart ska ha barn och gärna vill ha något fint till den lilla.fredag 27 juni 2014

Mer mossa i Grekland

Just när jag igårkväll hade stickat färdigt första sockan såg jag en bild på någon annans påbörjade socka med avbruten mosstickning. Där såg jag varför jag inte tyckte min stämde : den var stickad med aviga/räta på varvet med det flerfärgade garnet så att grundfärgen blir den som "ligger utanpå".
Ah, det var ju snyggare än min variant!

Så på båten mellan Sifnos (som jag varmt kan rekomendera!) och Santorini idag började jag på nösta socka och testade att sticka tvärtom än jag gjort. Där och då tyckte jag det var mycket snyggare, men när jag nu ser dem intill varandra blir jag osäker igen..

Vad tycker ni?

Kramar från soliga och varma Grekland!

Malin

Trotsar mitt köpförbud

Har idag varit till Limmo-design ateljé för första gången. Läste på hennes hemsida att hon skulle ha öppet idag och i morgon så jag tog en tripp dit. Så härliga garner och vilka underbara färger. Har varit på marknader och andra ställen som hon har haft försäljning på men inte kommit till skott att klämma, känna och shoppa. Men jag är stolt över mig själv inhandlade bara en härva, ull/bambu/mohairgarn. Har redan nystat upp den och sitter och funderar på mönster. Tror att min son ska få dem. Fast risken är att han inte gillar färgen.


onsdag 25 juni 2014

Äntligen !!

är mina Gotico socks klara. Stickade i mjuka Malabrigo Socks i färgen Velvet Grape, som jag hade gillat bättre om den inte hade den ljuslila nyansen i sig utan mer hade hållt sig i depraverat vinrött från svart till blodrött

Utmaningen här var att sticka ett par sockor med formning av hålfot och med ett spetsmönster. Skulle inte ha sticka dessa på magic loop samtidigt dock, eftersom mönstret med formning av hålfot innebär att man måste flytta maskor mellan stickorna. Inte så lätt när man har 2 sockor på en sticka.....
Och i rena farten blev också ett par Bloody Socks klara, denna ggr i svart Regia silk, och jag stickade dem på 2.25 isf 2.50 eftersom jag tyckte att förra paret satt lite löst på foten

Dom är jag väldigt nöjd med.
Och så har jag börjat en gång till på Grün ist der hoffnung och den här gången går det mycket bättre! Jag skall försöka komma ihåg att ta kort under processen och lägga upp här senare


Rosa och pastell

Vanliga enkla sockor med förstärkt häl i rosa och pastell. Jag är ju lite svag för rosa men nu börjar mina rosa restgarner ta slut så det blir till att fundera över hur nästa par ska kombineras. Ett av mina mål med sockutmaningen är att restgarnerna ska minska och det har hänt! Det tycker jag är kul! Det här är 6:e paret, tror jag!
Stickor:  2,5 mm.
Garn: rosa Fabel och det melerade Qualitas sock.


tisdag 24 juni 2014

Bruten mossa i Grekland

Min utmaning är kanske inte så utmanande. Målet är att jag ska ha fyra par strumpor till mig själv klara i september. Det blir mest stickat till andra annars. 
Passar på att testa den brutna mossan jag sneglat på i flera år hos Dödergök. 
Och visst blir det läckert mönster när man håller tungan rätt i munnen och de aviga och räta kommer både på rätt varv och plats!

Men jag gillar nog ändå mest de smala ränderna som blir under foten!

Jag njuter av stickningen och vågornas brus, svag jazzinspirerad musik från baren intill här på altanen ända till musiken slutar. 


Inte dumt alls, försöker att komma ihåg att njuta av varje stund!
Speciellt när jag hör hur vädret är hemma.

Kramar från den Grekiska övärlden.

Malin


måndag 23 juni 2014

Posthornssnäckesockor in the making

Mitt andra par sockor här i sockutmaningen påbörjades igår. När jag tittade igenom Knittys senaste utgåva, föll jag handlöst för mönstret Planorbis corneus (som är latin, på svenska heter den lilla snäcka som inspirerat mönstermakerskan Hunter Hammersen posthornssnäcka). Mina posthornssnäckesockor blir inte naturlikt gråbruna som i original, utan stickas i Lorna´s Laces sock i färgställningen Satsumas. På stickor 2,25 kommer det att bli grymt!Mitt sjätte par blev en irländsk dröm


Sjätte paret är nu blockade och bloggade, gå in på bloggen för att få alla fakta. Mönstret är Irish dreram från Drops och jag har stickat med Drops Fabel och Drops Delight.

söndag 22 juni 2014

Femman klar!

Femte paret blev ett par klassiska raggisar till en herre som kommer att bli jätteglad!
Stickor 3mm i Sportsragg från Viking.