lördag 30 augusti 2014

Bokslut

Förra helgen stickade jag klart mitt sista par sockor i denna eminenta sockutmaning! Mitt mål var att sticka fem par sockor till mig själv, men det har blivit tre par. Jag är ändå inte missnöjd, för mina tre par är grymt snygga och har varit jätteroliga att sticka. Dessutom har jag stickat och spunnit en del annat parallellt med mina tre par, och det har också varit härliga projekt. Mina två tidigare redovisade projekt har varit Midsommarsockorna och Posthornssnäckesockorna (jag länkar till min egen blogg här, för jag insåg precis att jag inte har etiketterat mina inlägg på den här bloggen, och då är det lite svårt att hitta tillbaka). Mitt tredje projekt som nu är en vecka gamla är sockorna Conwy ur boken Knitting on the Road av Nancy Bush.

Conwysockorna är stickade i Schoppelwolles Admiral med stålstrumpstickor 2,25 mm. Den här typen av enkla, repetitiva mönster som ger en fin mönstereffekt är nog mina favoriter tror jag, det är liksom stickavslappning med en twist. Favoriter tror jag också att de här sockorna blir, för de sitter perfekt på mina fötter och garnet är riktigt trevligt att bära (det var nämligen mer än trevligt att sticka med!).

Hörrni, det har varit så kul att få sticka sockor tillsammans med er! Det har varit inspirerande att läsa era inlägg på här på bloggen, och jag har även upptäckt ett gäng med nya stickbloggar att läsa. Och sist men inte minst, ett stort tack till dig, Dödergök för att ha startat upp Sockutmaningen och spridit din stickglädje över landet! Stor kram till er alla! <3

fredag 29 augusti 2014

Tack

Jag vill säga ett stort varmt tack till Dödergök för att du drog igång den här utmaningen! Och till alla er andra för all inspiration som jag fått. Min värld har blivit så mycket större på den här fronten av detta. Här är mina sista par i utmaningen, men jag kommer att fortsätta sticka sockar länge än.
Dessa sockar är stickade i Fabel som grund och med ränder i Tant Koftas härligt glada färger.


torsdag 28 augusti 2014

Sista paret för Tant Rut

i alla fall i den roliga utmaningen! Här är #10, Elementary Watson Socks


Jag har under den här tiden testat olika tekniker och olika sorters garner och lärt mig massor på det. Men den största utmaningen har nog varit att blogga om mina alster, att lära mig lägga upp bilder och länkar, att visa upp vad jag har gjort och känna mig stolt och glad för det! Jag kanske till och med börjar blogga själv - vem kunde tro det.... Stort tack till alla som delat med sig och inspirerat och stort tack till Dödergök som drog igång det hela!

söndag 24 augusti 2014

No. 4 = Klar!

Kära Dödergök!

Tack för en trevlig utmaning!
Har oftast ett par strumpor på stickorna. Inte så ofta till mig själv, men nu har jag fyra nya par sockor i min garderob som jag kan använda i höst och vinter!


Mitt sista par i utmaningen är härligt gula. Det är Manduzana som färgat sockgarnet!


Mönstret, Ice Breaker, har jag köpt av Monica på Yarnelle.


Är mycket nöjd med både garn och mönster!!


Nästa par sitter på stickorna, men de är åt min dotter. Fabel igen, köpte mycket på rea i våras.. Nu testar jag tomathäl för första gången och har redan fått tummen upp av lillan!

Tack igen för utmaningen! Och tack för all inspiration som jag fått här på utmaningsbloggen!

Ha en skön höst i era nya fina sockar!!

// Malin

Sista paret ut

Så har jag minskat restgarnerna med 78 gram.
Stort tack till Dödergök som drog igång detta.