lördag 9 augusti 2014

Blå flätor.

Jag tror att tough love sock från sweetgeorgiayarn har blivit mitt nya favoritgarn. Så otroligt mjukt och det blir så fint när man stickar med det. Jag tror att det är rätt så slitstarkt för jag orkar inte dra av det med fingrarna utan måste klippa av det. Ska bli roligt att se när jag börjar använda sockarna i höst. Jag har stickat ett till par flätstickade knästrumpor från Cookiea, fast den här gången gjorde jag mudden i enkel resårstickning.


fredag 8 augusti 2014

sockpaus

Oj, oj, oj! Vilken sticksommar jag har haft. Jag har varit i Brighton på stickläger och är så peppad på att sticka mer. Sockar har jag pausat ifrån ett tag men nu är jag äntligen igång igen. I min stickgrupp, Femtio nyanser av ull, har vi färgat garn och sock blanks vid et par tillfällen i sommar. På mina stickor finns därför egenfärgat sockgarn som är riktigt fint att sticka med. Dödergöks sockutmaning är återupptagen!

Här kan ni läsa vad Borås Tidning skrev om oss!
Kram Anneli

torsdag 7 augusti 2014

Åtta par klara!Nu har jag nått mitt mål med antalet sockor, men jag har inte stickat 2 par samtidigt med Magic loop.
Ska försöka ta tag i det också.
Mitt sjunde par blev ett eget påhitt med restgarn från mitt första par i utmaningen.
Det grå är Fame från Marks och Kattens, lila och orange är Regia.Åttonde paret som blev klara är ett par jag startade med tidigt i utmaningen, men som blev liggande av någon konstig anledning. Färgen är inte den roligaste men väldigt användbar tror jag, ville ha en ljus nyans så det fina mönstret skulle träda fram.Garnet är Regia Angora Merino , jätte härligt garn att sticka i!
Mönstret finns att ladda ner gratis på Ravlery Fascine Braid Socks av Tiennie.
Detta mönster kommer jag helt klart göra fler sockor av, väldigt rolig stickning tycker jag.
Har startat upp nya sockor håll utkik i min blogg Virre's stickning kommer upp där inom kort.

Ha det fortsatt bra i sommarvärmen!


onsdag 6 augusti 2014

Hermione


Jag har äntligen gjort klart mitt andra par i Fandomutmaningen! Det blev ett par Hermione's Everyday Socks. Jag behövde ett enkelt mönster under resan till Japan men luftfuktigheten och värmen gjorde att jag kom ungefär fem cm på första sockan. Det har blivit en liten besatthet att ha olika färger på tå och häl. Det är lite mer att fästa men jag tycker att det är värt det. Garnet är Drops Fabel i den mest perfekta gråa nyansen. Det röda är rester från Crimson Stag.
 

Innan jag började med Hermione så började jag på ett par Eowyn i en härlig grön färg. Men jag lär mig aldrig att även om 64 m passar perfekt när det är vanliga strumpor med lite mönster så är det alldeles för lite när det kommer till större flätor och vridna maskor. Frågan är nu om jag ska riva upp dem eller om jag ska fråga runt i bekantskapskretsen efter mindre fötter. Jag tappade lusten lite när jag upptäckte att de var för små så kommer nog inte gör de igen om jag bestämmer mig för att riva upp. Hittar jag den perfekta mottagaren så kommer de att bli färdiga.

Dags för nästa val! Lutar mot Who eller Buffy.
  • Tolkien (antingen LOTR eller Bilbo)
  • Wheel of Time
  • Harry Potter
  • Doctor Who
  • Game of Thrones
  • Discworld
  • Agatha Christie
  • Sherlock
  • Buffy
(Så sugen på att stryka WOT eftersom jag redan har två strumpor som hör till den serien. Samma med Sherlock men då de är stickade några månader innan utmaningen känns det som fusk) 


Fjärde paret klara.

Var med och stickade Kamilla Svanlunds mysterie sockor Akero i början av sommaren. Sockorna har varit klara sedan en tid tillbaka men semestertider har gjort att det är först nu de kommer med här.


Roliga att sticka och det gick inte att lista ut från början hur de skulle bli. Baksidan på skaftet gillar jag bäst. Mudden på skaftet är jag inte lika förtjust i tycker det är bättre med resår, men nu har jag gjort denna variant också.
Garnet är Heritage färg lilac, vilket var ett väldigt mjukt, skönt och härligt garn att sticka i, så det var inte sista gången jag stickade i det garnet.


tisdag 5 augusti 2014

Jag klarade det!

Magic loop. För första gången i mitt liv. Jag säger bara det. Varför har jag inte provat det innan. Nu är jag helt fast i denna fantastiska metod.


Stickade ett par sockar med stickor nr 2,5. Utgick från mönstret Flambeau. La upp med Judy's magic cast on. För första gången i mitt liv. Men stickade tån och hälen i slätstickning.


När det var dags för häl stickade jag tomato heel. För första gången i mitt liv.Fortsatte med Flambeaumönstret. Fast bara på framsidan. Baksidan förblev slätstickad.


Garnet då. Undrar du. Jaaa... Köpt på Kupan ifjol för 20 riksdaler. 100 gr ullblandning i en härva.Googlade på etiketten... Ja, jag köpte 100 gr stoppgarn. Ja. Jag har stickat ett par sockar med det. Får se hur det blir att använda dem... Elit är förresten föregångaren till Svarta Fårets garn, kunde jag läsa mig till.

Jag är nu helt såld på magic loop. Tunikan Leksak Ladys ärmar stickade jag med magic loop. Gick galant! När jag stickade dessa sockar provade jag tre olika metoder som var nya för mig. De lär jag använda på fler sockstickningar. Vill jag lova.

Önskar dig en härlig kväll!

Garnet räckte!

Så nu är Effervesce klara. En ren fröjd att sticka de här sockorna då mönster och garn passade perfekt tillsammans.
Jaha. Nu har jag det röda paret kvar att sticka färdigt och fortfarande utmaningen att sticka ett par med något av mina Wollmeisegarner.


måndag 4 augusti 2014

Flerfärgstickningens första försök


Jag får ändå säga att det är första försöker till flerfärgsstickning för det är nog det enda som gills. Har stickat busenkla bäbisstrumpor innan och påbörjat ett par Butterflies are free som jag repade upp. Men dessa heter Gander och den första blev under Fattigskogens stickläger i helgen. Jag följer inte mönstret till punkt och pricka den här gången heller för jag gör vriden resår, en annan minskning efter hälen och en annan tå. Men det blir inte så dumt faktiskt!


Jag gör dem olika eftersom det blir roligare så. Jag är väldigt ovan vid flerfärgsstickning, det märks, så den första blev mer ojämn än den andra. Förhoppningsvis blir de helt ok på. Jag tänker att det är bara att köra på för jag måste ju börja nånstans om jag någonsin ska bli nåt bra på flerfärgsstickning. Garnet är Drops Fabel och Tant Koftas handfärgade.

Kai Mei

Hade ett garn från Easyknitter som jag tänkte skulle passa till sockorna Kai Mei av Cookie A. Dom blev precis så bra som jag hoppades på.