lördag 21 juni 2014

# 6Här kommer mina #6, nine to five socks! Stickade i hallonrött Regia, stickor 2,5.
Sköna, fina - mottagaren blev glad!

fredag 20 juni 2014

Midsommarsockor, gula som solen

Eftersom jag har haft en mycket trött vår har all stickning gått långsamt, inklusive sockstickningen. Jag måste säga att det utifrån mitt något trötta perspektiv har varit tokinspirerande att se er sticka sockor som bara den, och testa olika tekniker, hälar och annat! Mitt första par sockor är i vilket fall som helst klara nu, och det är ett par i avbruten mosstickning. De har hängt med mig på tåget som pendlarstickning, och då och då har det blivit något varv när det inte har varit för mycket folk ombord.

Sockorna är stickade med strumpstickor 2,5 mm över 60 m (64 i resåren) och med rester av flerfärgat Opalgarn i gul-brunt-vitt och lyxrester av handfärgat gult sockgarn från Sannsticks. Hälen är en vanlig hällappshäl med lyfta maskor. Jag måste säga att jag är enormt nöjd med sockorna! Det var jättekul att sticka den avbrutna mosstickningen, och det blir otroligt fint när det enfärgade garnet bryter av det flerfärgade. Att de dessutom är producerade av restgarner gör det hela än mer bra, för tänk att få något så fint ur garnrester?!

Nu återstår att klura på nästa par sockor. Planorbis corneus från senaste Knitty är ett par som ligger bra till, jag tycker de är jättesöta och det är ju ett grymt plus att mönstret är inspirerat av en snäckas skal.

2 par sockor

Nu är två par sockor klara. Ett par vardera till barnen. Jag har gjort mitt bästa vid fotograferingen men att få dem att samarbeta med både mej och varandra när den där fnissiga tröttheten slår till är inte det lättaste…

DSC_0040[1]
Varsitt för stort par har de fått, tur att fötterna växer :-) Elisias är närmast i bild och hennes var först ut att stickas och hon fick välja färger själv. De är stickade upp-i-från och ner med vanlig hällapp, men jag valda att rättsticka hällappen. Då min sockutmaning var att sticka upp 5 nystan med sockgarn så fortsatte jag med samma garner till Elmers, det var dock inte mycket kvar av det regnbågsfärgade och det rosa, så då fick det bli lite fler färger. Nu är allt regnbågsfärgat och allt blått slut :-)
Elmers sockor är stickade från tån och upp, hälen är gjord med förkortade varv i 3 tomatklyftor. Båda sockorna är stickade i Raggi från Järbo.
DSC_0041[1]
Här syns hälarna lite bättre. Elisias rätstickade och Elmers tomatklyftor, en klyfta i vardera färg.

Ha en trevlig midsommar!! Och jag håller inte alls med om att det alltid regnar på Midsommarafton, förra året hade vi jättefint väder och nu skiner solen, men det blåser tyvärr lite...

torsdag 19 juni 2014

Semesterstickning

Jag har varit till Grekland en sväng. Rhodos närmare bestämt. Helt underbart härligt. Mindre härligt var det att komma hem till 8 grader plus. Jag är nämligen en frusenskit som älskar sol och värme. Tog med mej en stickning som kräver en hel del koncentration men jätterolig att sticka. Har velat sticka dessa sockar i flera år, och har börjat X antal gånger men gett upp lika många. Nu blev det äntligen gjort, men bara en är färdig och den andra är påbörjad. Det är Rhiannon Socks från Cookiea och jag har stickat i though love socks yarn som jag har beställt från garnkorgen. Färgen heter raspberry.onsdag 18 juni 2014

Sockor nr 2


Par 2 är klara, det har de varit några veckor men har inte hunnit med att lägga ut dem här förrän nu. Sockorna är stickade i 4färdig Regia på strumpstickor nr 2,5 från skaft till tå, alltså vad jag kallar vanliga enkla sockor.
I min utmaning ingick att jag skulle sticka några vanliga par och minska på mitt garn vilket jag gjort med dessa sockor.
Sockor par 3-5 är också på gång så de kommer efterhand de blir färdiga.
Ha en härlig midsommar alla sockstickare!