lördag 14 juni 2014

Varma i sommarvärmen

Utmaningen sprack. Skulle sticka mina sockor ur en å samma bok. Nu blev det ett eget hopkok i stället. De här blev ett par herrsockor stickade i det norska garnet Fjell och ett okänt restgarn. Ingen sommarstickning direkt... De blir i alla fall en present. Thrillern var att få garnet att räcka till - lyckades inte riktigt :-). Saknades ca 1 dm grönt garn, så det blev en lite improviserad avslutning på den ena. Tror nog att mottagaren gillar detta.

Femte paret ut!

Hej alla glada strumpstickare! Hur går det med era utmaningar?
Jag har redan stickat sex par (bilder på mitt sjätte par kommer så fort de har torkat) och jag funderar över hur jag ska göra med mina återstående par. Jag tror att jag behåller mitt mål på åtta par och så blir alla eventuella par över det en bonus. Jag har i alla fall bestämt mig för att nästa par ska bli enfärgat, måste utmana mig själv till att inte bara sticka randigt!

Det här är i alla fall ett par Monkey, ett riktigt klassiskt sockmönster som verkligen håller år efter år, lika roliga att sticka nu som 2007. Här har jag bloggat lite mer om mina rosa apor. Och här finns en länk till mönstret.

fredag 13 juni 2014

Nytt nr av Knitty ute

...med några spännande sockar. Det blir nog ett par Carry on solefully ganska snart

Lovade 4 par men nu blir det 8 par

Efter det att min arbetskamrat fick dom förra jag stickade kom hon med önskemål att resten av familjen också behöver nya sockor
P önskar vit/lila/gröna
Dotter nästan som mammas dvs rödanyanser
Son 1 blå/röda där blir ett inköp tror jag
Son 2 höst eller kamouflage


Sockberget Nr 5-11

Nr 5
Stickade i  avbruten mossstickning.
 Garn: Raggi och Raggsockgarn.
 Häl: Istickshäl avmaskade med stickade kitchener stitch.
 På ovansidan har jag stickat avbruten moss bara på de 8 mittersta maskornaNR 6
Garn diverse restgarner ur skåpet
Häl: Kortvarvshäl
Dessa känns som riktigt 80-tal sockor med benvärmarstuk


NR 7
Mönster på skaftet är Moving Staircase
Ett riktigt enkelt, roligt och snabbstickat mönster
Garn: Viking Raggen
NR 8
Skaftet är stickat i mönstret Moving Staircase
Tå avmaskad med stickade kitchener stitch
Garn: Diverse rester och Adriafil Genziana


NR 9
Riktiga restgarnssockor


NR 10
Ännu ett par restgarnssockar
på dessa har jag stickat kortvarvshälNR 11
Egenfärgat ullgarn 
Ännu ett par med Kortvarvshäl.
Vet inte om jag är så riktigt förtjust i denna typ av häl. Men ska testa ett annat mönster  och se om jag tycker bättre om det.


onsdag 11 juni 2014

Vernus

Har varit en av teststickarna till Playsweetmusics Vernus sockar min ena socka är klar och nummer två är på gång. Det är ett jättefint mönster på sockarna som är roligt att göra. Garnet jag använt är Tant Koftas. Mönstret finns nu på Ravelry.måndag 9 juni 2014

Vinsten! (Gissar att några här först tror att det står vin-sten. Det brukar jag tro.)

Idag kom garnet som jag vann! Superglad blev jag. Mjukt känns det! Frågan är bara vad exakt det ska bli. Sockor helt klart. Men vilka? Jag har svårt att avgöra såhär när jag ser härvorna hur det skiftar med färgerna. Kommer det att bli spräckligt, randigt eller mer skiftande? Kanske läge att bara sticka på och se vad som händer. Jag funderar på om det är nu det är dags att ge magic loop en seriös chans, på ett par helt vanliga enkla sockor från tån och upp. Ska nog sova på saken. Tack för vinsten manduzana och dödergök! 


Fish Lips Kiss Heel

Min utmaning var att testa något nytt på varje par sockor. Denna gång blev det ett par enkla bassockar efter idéer från Sox Therapist. http://www.ravelry.com/patterns/library/fish-lips-kiss-heel  Hälen var enkel att föra med förkortade varv och den sitter bra på min fot.Första paret ut
Då var det första paret klart. Det tog längre tid än väntat men jag hade bestämt mig för att sticka tills garnet tog slut. Det blev ett par knästrumpor. Toe-up i ett mönster från Wendy Johnsson med slip stitch heel. Garnet är Zauberball crazy från Schoppelwolle i färgen Indisch Rosa. Båda strumporna stickades samtidigt med magic loop.


Nästa par blir i Austermann Step Classic, enfärgade med något lätt mönster och med tomato heel.


söndag 8 juni 2014

Födelsedagssockor


Jag har stickat två par sockor i garn som jag redan hade hemma, precis som min utmaning var. Sockorna gav jag bort som födelsedagspresenter till två glada mottagare. Och min sockgarnsstash är lite, lite mindre. 

Dom turkosa är stickade nerifrån och upp med Judys magic cast on och short row-heel. Dom lila/orange är också stickade nerifrån och upp med samma uppläggning men har en sweet tomato heel istället. Det är kul att få testa nya sätt att sticka sockor!


Nummer fyra: Wanida

Nästa par ut (nummer fyra!) blir Wanida från Cookia A's Sockinnovation. Underbart garn, Arwetta, handfärgat av Lene Nielsen Fredesminde. Välskrivet mönster. Rolig stickning. Jag är mycket nöjd!

Färdigstickat

 Idag fäste jag trådarna på två av mina senast stickade sockor till mig själv och jag upptäckte att jag nog inte visat några av de tre senast avmaskade. De översta är Vernus socks som jag teststickat åt Anna - Playsweetmusic. De har ett jättefint ytmönster som kanske kommer att använda mig av någon mer gång.
 De här sockorna är ett par restgarnssockor som jag tycker blev jättefina. De har tomathäl, som är en favorithäl.
De lila sockorna har ett ytmönster som jag inspirerats till från en bild jag såg någonstans. Och alla tre sockorna kommer att ligga till sig i socklådan till i höst när det blir svalt igen. Idag har vi 30° i skuggan så sockor är inget plagg som är prioriterat.