lördag 10 maj 2014

Cadance, mina #4 är klara!


Jag är jättenöjd, tycker dom blev så fina! Och dom luktar faktiskt lavendel. Stor skillnad att sticka med mjukt och mysigt garn och ny omgång av favoritsstickorna Cubics.

Nu är det dags för Effervesce.


Använder ett danskt sockgarn från mitt lilla lager, det känns ungefär som Fabel, kanske lite strävare.fredag 9 maj 2014

Hermione


Tredje paret som påbörjats är Hermiones everyday socks av Erica Lueder. Det ser kanske inte mycket ut för världen på denna bild men strukturen är riktigt fin, trots enkelheten. Jag har minskat antalet maskor från 64 till 60 för bättre passform och jag tror verkligen att dessa kommer sitta som en smäck. Mönstret är roligt i sin enkelhet och jag tror att detta kan bli en ny favorit. Garnet är Drops Fabel Print. Trevligt på alla de sätt.

Kiila klara


Ett par bläckblå Kiila klara - och jag kan stryka en av punkterna på min utmaningslista. Yey!

  • sticka minst ett par sockor av sockklubbsgarnerna 
  • sticka minst ett par sockor av min samling tyska sockgarner
  • sticka färdigt minst en av mina påbörjade sockstickningar

Men nu när jag kommit igång och liksom "brutit förbannelsen" med att de där härvorna bara blivit liggande kanske jag stickar vidare med dem. Hmm, det behöver ju inte bli sockor av allt, tänker jag.


Förhoppningsvis har jag också samlat tillräckligt med mod och inspiration för att ta mig an ett par sockor i Wollmeise också. Ach, schmertz!Nr 3 på g...

Första sockan i par 3 klar nu.
Garn; rosa och lila från Tant Kofts's påskris det grå är fabel.
Mönster är också Tant Kofta. Började som påskrisdovkatna men gjorde bara första förgrunden en mönster...
Dag att lägga upp för nästa nu

Första paret färdigt!

Mina första raggisar är klara! 


Stickade med "magic loop" på rundsticka 2,5 och i garnet Regia Flourmania. Mönstret är Drops nr 130-17.


Storlek 38/40. På sista bilden kan man ju lätt annars tro att det är storlek 48.
...och ja, fötterna är faktiskt även de i den storleken som sockarna var tänkta till ;-)

Nr 2 klara

Wow de är varma kan jag intyga. Dom får sitta på fötterna en stund nu.
Mönster: tå-upp med tomathäl.
Garn: Kanuni. Och ett grått garn.
Bara att dyka på nästa par nu,
Så nu är det 2 nystan mindre hemma i skåpet , var ju restbitar av båda.

torsdag 8 maj 2014

Olika stora


Det här med att strumporna blir olika stora är ett syndrom jag i allra högsta grad lider av. I nio fall av tio blir strumpa nr 2 större än den första. I ett fall av tio blir strumpa nr 2 mindre än den första. Och det är vad som hänt här. Den vänstra på bilden är nr två och den är mindre. Den sitter som en smäck, och den första är en aning för rymlig. Men det är ingen extrem skillnad. Jag har fått extrem skillnad tidigare. Men jag är nöjd! Men det här med istickshäl vet jag inte om jag kommer få som någon favorit direkt. Jag gillar hällapp och förstärkning. Jag tror jag kommer köra med det som standard. Men till nästa par kommer försöka satsa på att följa mönstret ordentligt igen för så blev det inte här. Gjorde egen tå och minskade på antalet maskor och lite sånt. Bra strumpor blev det i alla fall!

Mitt andra par

Mitt andra par är inte alls lika roligt att sticka på som det första. Kanske är det för att garnet inte är lika mjukt eller för att livet i övrigt har varit lite mycket?


Jag har i alla fall kommit till min istickshäl på första strumpan nu. Den andra är inte ens påbörjad. Min tanke är att bara en första är klar så kommer den andra att gå snabbt, för det är väl så det funkar?

/Johanna

Hej det här är jag!

Jag gick med rätt fort när jag såg denna utmaningen för jag behöver verkligen sockor, flera av de jag har har slitits ut. Sen tänkte jag hela April att jag skulle presentera mig men tiden rusade bara iväg!

Iallafall: Jag heter Anna, bloggar på Annashantverk Mitt mål är att sticka från lagret garner jag har här hemma och ett par/månad. Vilket ger mig 5 härliga sockor. De första sitter redan på fötterna!
De är stickade från tån och upp, använder Judys Magic cast on, sen stickar jag efter eget huvud och ökar några gånger på undersidan av foten, sätter i en tråd och fortsätter med skaftet. Denna gången blev det en bit resår på baksidan, de maskor jag ökade innan minskar jag nu. Jag stickade en picotkant, slätstickning en bit till för att sedan maska av genom att sy ner kanten. 
Sen plockar jag upp maskorna från tråden och stickar en istickad häl!

onsdag 7 maj 2014

Stolt och färdig!

Det här med att vara så löjligt stolt över ett par sockor så man nästan skäms?

Jag har klarat min utmaning redan! Mycket för att jag fick tag på ett Roligt mönster, men också mycket pga peppen med den här utmaningen. Jag har bloggat massa fler bilder här och Ravelry-sidan för mina sockor finns här

Irish dream

Idag blir det mobilbilder (bloggar från mobilen) men jag kände mig manad att visa er vad jag har på stickorna sedan igår. Jag har länge dreglat över ett Dropsmönster som heter "Irish dream" jag har till och med haft garn färdigt (Drops fabel och Drops delight) men någonting har hindrat mig från att köra igång. Förmodligen har det haft en avskräckande effekt på mig att det just är ett Dropsmönster, vi brukar inte komma så bra överens nämligen. Men sockutmaningen var precis vad jag behövde för att köra igång och nu har jag kommit så här långt. Jag har ändrat en hel del för att strumporna ska passa på mig och jag tror att det blir riktigt bra i slutändan. 

Ingen risk att frysa här inte

Katten ställde. Sig bredvid mig o blängde surt.. Bara o lyfta på händerna då hoppade han upp. Så kelsjuk har han inte varit på länge... Vände på sig när garnet kallades för mycket på öronen... Så är det ett par av mina socker tå upp med tomat häl. Kanuni  ock stickar från båda änderna av nystart. De var par nr 1 på stickorna men nu delar de plats med 2-3 andra par till + att eskimågarnssockarna är klara.  Snart dags att krypa ner i någon ledig säng här straxt. Ska in till Växjö i kväll och vara med på vårruset sedan jobba på BB/Gyn inatt.

tisdag 6 maj 2014

Börjat på ett nytt par


Stickar vidare på Majsockor med jaquardskaft, dom är jätte kul att sticka.


Har idag varit iväg på roliga saker som ni kan läsa om på min blogg Virre's stickning.
Då börja jag på dessa finsockor Fascine Braid Socks. Väldigt enkelt fint mönster som sätter sig direkt
och är lätt stickade. Finns på Ravelry.


Stickar i Regia Angora Merino på stickor 2.75 väldigt mjukt och skönt garn att sticka i.
Stickorna kom på posten igår från Stäket, snabb service. Här kan man få tag på stickor med dessa storlekar. Dom jag köpte är Knit PRO Karbonz.


Hej på er
Jag stickar vidare på mina 9-5 strumpor, 
tar bilder ofta så att jag kanske kan få ner en beskrivning på hur man stickar 2 hälar samtidigt med Magic Loop.
Gillar de här mönstret  Nine to five socks   av Nicole Hindes
Garnet som jag stickar med är också fint Cascade Heritage från Garnkogen.se


Återkommer med bilder när jag är klar med strumporna.
Eva

Falska flätor

Oj jösses vad roliga de var att sticka. Glömde dock blogga om dem. De var klara på påskaftonens kväll.
Av någon konstig anledning har mönstret blivit liggandes sedan 2004. 10 år för en uppstart är lite länge. Men nu är de klara.

Ännu ett par sockor klara


Garn: SchoppelWolle Crazy Zauberball 2231
Stickor: 2,5 mm.
Mönster: enkelt basmönster ur huvvet, med *1 avig, 2 räta*-resår i skaften samt på ovansidan.

Starry,starry night.

Så heter par nummer 3 och mönstret finns här. Jag har stickat i wollmeise marinblå och en melerad orange som heter sonne. Det orangea garnet räckte inte helt fram så det fick bli enfärgad blå tå. Men Jag tycker inte att det gör så mycket. Jag har ju blivit av med en boll i min stora restgarnskorg.
Jag är en stor älskare av wollmeisegarn så jag har en hel del. Det funkar att sticka det mesta av det. Både sjalar, tröjor och sockar.


Sen så har jag börjat på par 4 ur korgen med restgarner. Ett par knästrumpor, som jag stickar med randiga bårder.
Jag har en underbar bok med mönster av lettiska vantar och därifrån har jag plockat ut en del mönster, sedan improviserar jag och hoppas å det bästa.


måndag 5 maj 2014

Det går lite långsamt...


Av någon anledning går det lite långsamt just nu. Kanske att jag behöver en något mer inspirerande strumpstickning... Men jag är i alla fall klar med en av strumporna i par två och den andra är på g. Detta blir ett par strumpor med istickshäl efter beskrivning av Stickamera. En av tankarna med den här utmaningen är att följa mönstrena till punkt och pricka för att lära mig nya saker. Jag började direkt att bryta mot den regeln. Jag minskade antalet varv i mudden, jag minskade antalet maskor i strumpan, jag kortade skaftet, jag mixtrade lite med uträkningen av foten och jag har gjort en egen tåavmaskning, dvs den jag brukar göra. Och strumpan blir bra. Men det sitter än så länge inte som en smäck. Jag vet inte vad som hänt med min strumpstickning som gör den så slapp. Men jag misstänker att en omgång i tvättmaskinen kommer göra sitt. Det kan hända att det petrolblåa garnet (Lane Cervinia Strømpegarn) inte kommer räcka till hela foten men då får jag helt enkelt bara ta mer grått. Jag menar, de måste ju inte vara helt likadana. Men jag vill bli klar med dessa nu så jag kan börja med en mer inspirerande strumpstickning istället!

Stitch surfar...

Jag håller fortfarande på med mitt enda utmaningspar. Men det håller på att bli mitt ANDRA kompletta par egenstickade strumpor i livet, så jag är stolt som en tupp.

Mönstret heter Stitch Surfer och finns på Knitty. Det är riktigt skoj! Men hälen med korta varv hade vändningar som blev fula för mig, så där bromsade jag ett tag och kikade runt tills jag vågade byta kortvarvsvariant. Nu blev vändningarna lite lösa i stället, men övning ger färdighet har jag hört.

Igår påbörjade jag strumpa nummer två och nu blev det som det brukar bli med mig. Jag kunde inte följa mönstret längre utan gör som jag vill, så jag spegelvänder inte bara färgerna utan även surfkurvorna på nummer två. Jag tycker det blir snyggare. Heja mig! Jag håller på med strumpa nummer två! (Jag stickar en del annat emellan måste jag erkänna...)
Tredje paret av åtta klart!

En stickning helt i min smak, restgarner! Jag älskar att sticka med rester, sällan känner jag mig mer kreativ än då. Nytt för den här gången är att jag stickade en "Short row heel" (jag ska lägga till en länk när jag hittar en video som inte är tvådelad) och jag gillade den som sjutton. För den som vill ha mer fakta så har jag skrivit lite mer på bloggen.

Nästa par ska inte bli randiga har jag bestämt, vi får se om jag lyckas med det för randigt är ju ruskigt fint. (Dessutom har jag fått väldigt tjusigt sockgarn i present idag som bara måste bli blockrandiga strumpor....)
Mina spetssockor Mönster från Svarta Fåret lägger dessa åt sidan för ett par Restgarnsockor med Magic cast on uppläggning

Dessa är klara,
Från Vänster Turkosa barn o Hosegarn,Regia melarat,Online randigt,vanliga uppifrån o ned med förstärkt häl ,dom längst till Höger ska jag testa Dödergöks i stickshäls på så min utmaning nu är dessa samt Magic cast on med Sweet Tomato häl på restgrans sockorna

Vinnaren är dragen!

Med hjälp av en slumpgenerator på nätet så har jag nu dragit vinnaren i vår första garnutlottning och den (förhoppningsvis) lyckliga vinnaren blev Stina med bloggen "Bland barn och garn".

Mejla mig Stina så kommer det ett paket i brevlådan!

söndag 4 maj 2014

Så blev dom treJag har varit på resande fot en knapp vecka. Och ingen de pågående sockorna passade att ta med. Så entré för den blå tåupp-sockan Kiila. Den här gången stickar jag faktiskt med ett av de där amerikanska stickklubbsgarnerna; Cosmic Handpainted Sock i färgen Inkwell. Och plötsligt har jag tre parallellt pågående projekt. Oh dear. 

Tåupp-tekniken är ingen favorit, men jag inser vitsen med den när det gäller att ha koll på garnåtgången. Nu har jag t.ex. stickat skaftet ca 10 varv kortare för att garnet ska räcka till socka nr 2.

Under helgen har jag fortsatt sticka också på de andra två sockutmaningssockorna som jag har på gång. 


Efter den här bilden togs har jag stickat hällapp och vänt hälen också på Pamina nr 2. Det är himla pilligt med de här vridna maskorna som ska korsas och trixas med, men det är ju faktiskt värt besväret. Trots valet av den praktiska sockgarnsfärgen Vit. 
  

Så här blev häl och kil på Herrensocken mit Aranmuster (fortfarande helt obegripligt namn). Med en lätt överexponerad mobilbild försöker jag än en gång återge garnets fantastiska röda färg (fortfarande helt omöjligt). Hällappen är helt slät och vändningen under hälen alldeles vanlig. Inte alls lika spännande som hela rasket ser ut uppritat som små rutor.
  

Fascinerande ändå att det går att beskriva hela momentet som ett diagram! Det här med att rita en sockbeskrivning är något jag absolut ska lägga på minnet.

Klar!

Har precis fäst alla trådar i mina två par sockar :-)


Min utmaning var just två par sockar varav ett par tå-upp. Har stickat båda på en rundsticka och blivit alldeles förälskad i tekniken. Självklart blir det fler sockpar för det är så inspirerande med alla modeller som dyker upp här i bloggen. Känns dock bra att ha slutfört dessa för nu plågas kroppen från och till av förvärkar och det har blivit svårt att sova - kanske, kanske kommer lillebror snart (fast han kan dröja flera veckor fortfarande...).

Garn kommer från Limmodesign och Regia.


# 4

Bebiskoftan klar (bara knapparna kvar!) och nu är sock-par nummer 4 på g. Det blir Cadence Socks av Verybusymonkey. Nyköpt garn, Regia Sentimento - det doftar lavendel!


#2 och #3 nästan klar, vill inte prata om #1...

Hej
Äntligen har strulet med min access löst sig. Tack för hjälpen snälla Dödergök
Nåväl här har det stickats...
#2 är klar. Det är Dödergöks mitered socks stickade i Opals Flower Power
Utmaningen var att sticka istickshäl.  Den blev liiite spetsig...... Bara att repa upp och sticka om. Tyckte att istickshäl blev lite trångt när man skall ta på sig sockan, får nog testa några ggr till.
#3 är nästan klar, vara avmaskning kvar. Det är bloody socks från Vampire knits, med ett fint litet droppmönster, Fast mina är en somrig variant i Opals Cotton, en trevligt sommargarn med 30% ull, 30% bomull och 30% polyamid ( ja, fast lite till då så att det blir 100 % totalt, ni fattar)
Här är en bild på båda sockorna:
Utmaningen här var 2. Dels en skojig häl, trots att sockan är en från tå och uppåt stickad variant, så stickade man en hällapp och plockade upp maskor i sidorna, precis som när man stickar uppifrån och ned. Sedan var det tubular cast-off, vilket jag inte testat innan. Lite jobbigt att göra, eftersom man syr ihop med maskstygn runt hela avmaskningen, men snyggt resultat. Rekommenderas.
Vad händer med #1 då, lilla sorgebarnet och ett UFO nu.  Ja det är Gotico socks av Maria Näslund som jag stickar i Malabrigo sockgarn.  Min utmaning här var att sticka 2 på en gång, och så här i efterhand så inser jag att det inte var det smartaste mönstret att göra det med, eftersom maskorna går från översidan och ned runt sulan för att skapa en hålfot, och då har jag fått flytta över maskor....  Nu har jag gett upp och har bestämt att sticka resten en och en.
Nästa utmaning blir grun-ist-die-hoffnung en annan utmanande sock-konstruktion. Man börjar med ett spetsmönster som blir fotryggen, sedan gör man en short-row toe, fortsätter att sticka sulan, som man stickar ihop med fotryggen, därefter en short-row heel, och så avslutar man med skaftet. Ett gratismönster på Ravelry. Jag har börjat på en, men det blev stora hål när jag var klar med short-row toe, så nu har jag repat upp och börjat om....
Den stickar jag i Rät och avig fina handfärgade sockgarn. Gult med lite limegrönt. Läckert !Äntligen klar med första omgången...lagt upp från tån ska prova Dödergöks istickshäl,samtlagt upp ett par restgarns sockor med Judiths magic cast on pilligt värre har tänkt att prova sweet tomatohälen på dessa men vet inte när man ska börja med den på tå upp sockor någon som har bra tips? Så har 2 utmaningar framför mej spetssockorna och Water the Elephant får vänta Ha en trevlig kväll


Hedera


Första paret klara! Ett par Hedera med förkortade skaft och picotkant. Stickade i Colinette Jitterbug (Elephant's daydream) och stickor 2.25. Nästa par får nog bli ett par Astrakan tror jag... 


Elektriker eller....?

Jag köpte ett sockgarn av Easyknitter, på Grötö. Färgerna på härvan sa mig att det skulle bli sockar till en av sönerna. Nu när jag ska sätta igång så inser jag att jag inte har en aning om hur långa skaft jag kan göra i storlek 45. Min lösning på det blir att jag får nysta garnet på hushållsrulle-pinnen ( jag har ännu inte insett att stickning blivit en materialsport) så att jag kan ta det utifrån och inifrån samtidigt. Sen får jag sticka båda sockarna samtidigt från tån och upp och så får skaften bli så långa som de blir. Inte en tum ska bli kvar av detta fina garn.

Men nu börjar jag känna mig mer som elektriker än nåt annat. Linda spole med tråd och dra kabel. Mycket dra kabel är det...