fredag 15 augusti 2014

Utmaningen!

Min utmaning, att sticka sockor ur boken Knitted socka East and West av Judy Sumner, höll nästan. 3 par ur boken hann det bli och dessutom smet jag emellan med några restgarnssockor. Jag är fortfarande lika förtjust i bokens mönster och kommer att sticka fler! Mitt garnförråd har minskat - eller nästan ... Det gick ju inte att stå emot att köpa lite lyxgarn under sommarens fantastiska semesterresa. Vi besökte USA (bilade i Tennessee och Kentucky) och besökte dessutom fantastiska Vancouver i Kanada.
Utmaningen har givit mej många idéer om nya sockstickningar och en massa inspiration, tack till Dödergök för fint initiativ!!
Här kommer bilder på sista paret ut, för min del, i utmaningen. Fuji - att användas vid pedikyren :-)

TACK till alla som delat med sej av sin stickning på bloggen!!
torsdag 14 augusti 2014

Mera sockor

2 par sockor till är klara och min utmaning var att sticka upp 5 nystan och nu är 3 nystan helt slut!
DSC_0143[1]
Först har jag stickat ett par Monkey, ett enkelt och väldigt roligt mönster. Garnet är från Opal, samma garn som jag stickade mina solskenssockor i. Ett väldigt lättarbetat garn när det ska stickas mönster då det är lite strävare och inte glider av stickorna så lätt.
DSC_0144[1]
Om ni tittar på bilden så ser ni att det är ett litet hål vid hälskarven, eller vad man ska säga, det beror på att jag testade en ny häl. Istället för att sticka en hällapp och plocka upp maskor (jag gillar inte att plocka upp maskor) så valde jag att fr första gången sticka en häl med förkortade varv. I detta mönster finns en väldigt bra förklaring, dessvärre så läste jag inte hela utan såg först efteråt att man skulle plocka upp en extra maska på ett ställe för att undvika hål....Så nu har jag ett par sockor med hål :-)

Ett par vanliga raggsockor har också blivit stickade och för att det skulle hända något så gjorde jag ett försökt till att sticka falska flätor på skaften. Falska flätor blev det inte, men något blev det. Även dessa har hälar med förkortade varv.  Garnet är Raggi från Järbo.
 
DSC_0142[1]

onsdag 13 augusti 2014

Andra paret ut

Andra paret blev klart under semestern. Det går inte snabbt framåt men stadigt i rätt riktning. Garn i Austermann step. Uppläggning med Judys magic cast on. Mönster inspirerat av Wendy Johnsons Nanner socks. Sedan följt av en tomathäl.måndag 11 augusti 2014

Näst sista paret


Gick länge och suktade på mönstret till dessa sockor. Var så sugen på den härliga flätan.
Tillslut kunde jag inte hålla mig från att beställa mönstret Odensocks (Ravelry-länk) av Vicke Vira och testa att sticka dem.


Stickade enl. stl small. Men skulle nog lagt till några maskor, då flätorna drar ihop arbetet lite. Stl blev nu väldigt precis, på gränsen till små till mina 39:or.
En för mig ny variant på lyfta maskor på hälen, blev fint tycker jag.


Stickor: rundsticka 2½, 90 cm. Stickat båda strumporna samtidigt, magic loop, uppifrån och ned. Fördelen är att man får strumporna lika, nackdelen att man gör samma fel på båda.. (Är det någon som ser det?)

Garn: Fabel

Nu är de lösa trådarna fästade och jag är mer än halvvägs in i nästa par sockor, de sista i min utmaning.

// Malin

Nu har jag ett par kvar att sticka

Detta garn har jag färgat på sockblanks här kan du läsa mer


söndag 10 augusti 2014

Tant Ruts # 9


Det här är Vicky. Utmaningen var att sticka båda sockarna samtidigt från samma nystan. Det gick riktigt bra, trasslade bara lite när nystanet inte ville "hålla ihop". Jag blev dock inte så nöjd med hur färgerna skiftade på de två sockarna, hade velat ha dem lite mer lika varandra. Garnet är Fame Trend, ganska löst spunnet och svårt att få med hela tråden. Inget garn jag kommer att sticka strumpor av fler gånger.


Sista paret ut nu - jag hoppas hinna ett par till. Tänkte det kunde bli ett par till mannen också!


Summa-summarum

Min sockutmaning är till ända. Fullbordad. Känner mig nöjd, stolt och oerhört tacksam.


Drops mönster som jag bara hade stickat färdigt EN socka... Nu är de ett par!


Drops mönster som jag bara hade stickat färdigt EN socka... Nu är de också ett par!


Kalajoki. Ett mönster jag var sugen på att prova. Det var roligt att sticka. Rekommenderar dig varmt att prova.


Experimenternas experiment... Ville prova Judy's magic cast-on, magic loop och sweet tomato heel. Då blev det de här sockorna. Utgick från mönstret Flambeau. Blev helt trollbunden av alla tre metoderna.Summa-summarum är min sockutmaning genomförd. Allt tack vara Dödergöks utmaning. Är så otroligt tacksam!!!! Så mycket jag har lärt mig i den här utmaningen. Två par sockar, som bara låg och skräpade i UFO-korgen, som nu blivit par. Plus två par sockar med olika tekniska utmaningar för mig. Tack kära Dödergök!! Tack kära medutmanare, för heja-rop och outsinlig inspiration! TACK!!!