lördag 31 maj 2014

Astrakan

Verkar vara ett väldigt populärt sockmönster och det förstår jag för dom är så roliga att sticka och blir så fina. Har stickat mina i wollmeise och färgen Rosenroth. Svår färg att fotografera. Mönstret har duktiga Kamilla Svanlund gjort och jag kommer absolut att sticka fler designer av henne. Såg att hon har en mysterie-sock-kal på ravelry.


Delrapport

Utöver några Baby Booties av skilda slag, har jag fått ihop ett par sockor i månaden, vilket ju faktiskt var mitt mål för den här utmaningen!

Jag har stickat mig ett par Astrakan, i grå Fabel, och tänker att det här finfina mönstret, det förtjänar i sig ett tydligare garn.

Det har även blivit ytterligare ett par Kalajoki, som sitter så fint på foten. Även de i Fabel.

Kunde inte hålla mig längre!

Har startat nr 2/4 nu.

Det blir ett par Oden Sockor, mönster från VickeVira, finns på Ravelry. 
Har gått och suktat på mönstret med en vikingafläta ett tag och nu kunde jag inte hålla mig längre!
Det var meningen att den ljusa tröjan som ligger i bakgrunden skulle bli färdig först. Men varför avsluta när man kan starta nytt?

//Malin

fredag 30 maj 2014

Och vinnaren ääääääär!

Hej alla tålmodiga strumpstickare! Jag har haft datakrångel och inte kunnat dra någon vinnare för ens nu.
Men nu har en slumpgenerator valt ut Idiofon som vinnare, grattis, grattis! Mejla mig din adress så kommer garnet så fort som möjligt med posten.

torsdag 29 maj 2014

Fandom nr 2

Efter lite funderande så blev nästa par strumpor ett par Eowyn. Jag valde att göra strumporna i Regia, mest för att det är den perfekta färgen! För vilken färg är bättre för en sköldmö från Rohan än mörkgrön med lite brunt i. Det första diagrammet kräver att man koncenterar sig ordentligt så det är inte en stickning för sällskap. Men det är så roligt! Jag har stickat samtidigt som jag har kollat på bakom-filmen från sagan om de två tornen. Jag döpte projektet till Shieldmaiden.


tisdag 27 maj 2014

Kylig dag - varma sockor

Drops delight, stickor 2,5. Sockorna heter Tatami och är hämtade ur min favoritbok Knitted socks east and west. Dålig färgåtergivning. Riktigt roliga och enkla att sticka. De hamnar i min presentlåda. Nu är det dags att börja på nästa utmaning - just nu, ingen aning vad det kan bli. Längtar plötsligt att greppa stickor 4 ... Måste vara det kyliga vädret som får mej att längta efter ett par riktiga raggisar.


måndag 26 maj 2014

Snälla barn !

Titta vad jag fick av mina snälla barn i morsdags present i går.  Köpt som ett kit av Susanne som har Knit and Purl
100% merinoull, så det får bli ett par söndagsockar så småningom.
Övrigt så gick det inte så bra med mina Grün is die Hoffnung  Försökte 3 ggr sticka en short row toe, och tån blev ganska snygg, men sedan när jag skulle sticka ihop sulan med ovandelen blev det fula hål
Så jag rev upp eländet och stickade istället en My # 1 Ett gratismönster av Rät och Avig eller Ann-Britt som hon heter, tyckte det passade eftersom det är hon som har färgat detta fina garn också !
Och i rena farten blev det ett par Skew till i Opal - Hobby unt Handwerk - Maurer.  Murare alltså och ett fins mönstrat garn i olika tegelröd-orange färg och grått murbruk. Dom skall min syrra få i födelsedagspresent om några veckor.Egentligen får de väl inte räknas in i denna utmaning, men jag tyckte att garnet var så fint så jag ville visa dem för er !

Men igår fick jag en snilleblixt och har nu bestämt mig för att testa Grün is die Hoffnung en gång till, på Ravelry var det flera som skrev att de hade lagt upp maskor tillfälligt när de var klara med mönstret och stickat en vanlig tå, det skulle ju lösa mina hålproblem där, och sedan när man skall sticka ihop mönsterdelen med sulan så är det ju dubbelt så många maskor att sticka i hop, 2 per vändning så då skall det nog inte bli hål....  Påt igen bara.
Övriga utmaningar:
Sweet tomato heel
Istickshäl en gång till
Flying Dutchman  som jag skall sticka till min sambo
Humlesockor  eller spindelsockor

Ingen brist på garn i alla fall. Om man lägger tillräckligt med garn i en låda, verkar det föröka sig själv på något sätt, Någon som förstår hur det går till ?
Happy knitting allaEddard

Jag är ju faktiskt klar med 5 sockor till sockutmaningen, detta är ett av de som var påbörjade innan och de tillhör inte "min" sockstash. Dessa är till min sambo och jag håller på rita diagram för mönster nu.

söndag 25 maj 2014

Fleegle heel?

Sitter och funderar på om jag ska ge mig på att prova en fleegle heel på de sockar jag börjat på idag, när blicken faller på de sockar jag har på mig och som blev klara strax innan sockutmaningen drog igång. Hoppsan...dom har ju fleegle heel, jag har alltså redan gjort den.


Så vad gör jag då? Min utmaning var ju att pröva något nytt i varje par strumpor.  Jag är fortfarande skeptisk till sweet tomatoe heel och garnet vill inte ha mönsterstickning. Hmm...kanske ska jag testa fish lips kiss heel denna gången.

Kvällens andra par

Så har precis. Fått nästa par sockor klara.. Nr 3 och 4 om jag räknat rätt. Mönstret jag utgått från här är Tant Kofta påskrisdovkatna.

Ytterligare ett par klara

Tå upp strumpor påbörjade i gårkväll är nu klara.dessutom ett nystan garn mindre i skåpet.

Beslutsångest...

Jaa jag har funderat ett tag över vad för sockor jag ska sticka nu och efter mycket om och men blir det helt enkelt ett par klassiska raggsockor till en herre som jag vet kommer att bli jätteglad!


Värmen har kommit till Norrbotten.

Äntligen har värmen kommit till norr och det är väl lite för varmt för yllestrumpor. Men jag är som mest kreativ den här tiden på året. Nu när jag tittar på bilderna ser jag att det är ett litet annorlunda färgbad på foten av sockan. Det såg jag inte igår kväll när jag stickade färdigt. Så går det när man har hundra små bollar restgarn som man försöker bli av med.