lördag 5 juli 2014

2 gröna 1 röd 2 blå färger

Djupdykning bland restgarner. 5 par sockor är stickade. Fint med sockutmaningen och fotbolls-vm. Snart lång semester, mmmonsdag 2 juli 2014

Mitered socks

Mitered socks blev mitt fjärde par klara sockor i dödergöks sockutmaning. Nu var inte min utmaning att sticka ett visst antal sockor, utan jag skulle sticka upp 5 nystan och inte köpa något nytt. Att inte köpa något nytt är redan kört, TantKofta har för fina garner....Men ett nystan är uppstickat i alla fall och sen har jag fått några snuttar så jag planerar att avsluta min sockutmaning med ett par restgarnssockor. Men än är det en stund kvar :-)

Ett par Mitered socks blev det nu. Helt nöjd är jag inte. De var roliga att sticka men de känns inte ett dugg bra på...För smala och för långa. Det trots att jag har stickat med 66 m, istället för 60 m, samt att jag avslutade hälen innan jag hade så få maskor kvar som mönstret anger. Men men, sånt är livet. Allt blir inte perfekt jämt. Vad garnet heter kommer jag inte ihåg. Jag vet att jag sparade etiketten men just nu verkar den har gått upp i rök.
DSC_0075[1]
DSC_0074[1]

Vernus


Har teststickat Vernus sockor för Playsweetmusic dom blev klara härom dagen.
Mönstret går att köpa på Ravelry ( vet ej hur man länkar ).Tycker sockorna blev jätte fina. Dom var lite " pilliga " att sticka men väl värda sitt jobb. 

Fortsätter att sticka på mina andra par sockor som är påbörjade, kanske börjar jag även på något mer par.
Återkommer när nästa par är klara.

Ha det så bra i väntan på den riktiga sommarvärmen!