torsdag 31 juli 2014

Posthornssnäckesockorna är klara

Mitt andra par sockor i utmaningen är klara! Så fort jag fick syn på posthornssnäckesockorna, eller Planorbis corneus som de heter på riktigt, i senaste Knitty-utgåvan visste jag att jag ville sticka dem (så det gjorde jag). Oj, vilken rolig stickning! Jag stickade snabbt 1½ socka, och sedan fick jag ta ett uppehåll eftersom jag stickat på en födelsedagspresent till min mamma, men igår kväll tog jag tag i det sista och nu är sockorna ett faktum.
Dagens fototips: sätt dig inte i ett rödmyrebo när du ska fotografera sockor. Det är är dumt. ;)

Sockorna är stickade med stålstrumpstickor 2,25 mm i storlek large (den storlek som i mönstret börjar med 64 m) i Lorna's Laces Shephard Sock i färgställningen Satsumas. Riktigt lyxigt garn i väldigt vackra nyanser (som i mitt tycke visserligen påminner mer om en blodgrape än en satsumas)! Jag är toknöjd med de här sockorna och kommer sannolikt att använda mig av mönstret fler gånger.Det här var som sagt mitt andra par, och kanske kommer jag inte att hinna de fem som jag har tänkt mig. Men åtminstone ett par till ska jag väl kunna pendelsticka under augusti månad. Valet den här gången faller på sockorna Conwy av favoritdesignern Nancy Bush. Mönstret finns i boken Knitting on the Road från 2001, och jag tror jag har ett trevligt nystan Schoppelwolle i cerise som skulle passa fint till.

Höstsockor

Köpte garn i Tyskland, trots att jag inte behövde något, men det är svårt att låta bli i bland. Det är mitt 7:e par i sockutmaningen.

Garn: Regia, gick åt drygt 70 gr så det finns en snutt kvar :) Svårt att göra slut på garn!
Stickor: 2,5 mm
Mönster: Sticka, Sveriges stickförening, sockor med falska flätor.


onsdag 30 juli 2014

En månad kvar, en liten sammanfattning.

Då är det bara en månad kvar på denna utmaning. Lite smått och gott har jag åstadkommit under tiden.
Min utmaning var

·                     Skapa ett okänt antal restgarnssockor. -Jag har stickat 11 par som är färdiga för användning. 11 par som väntar tålmodigt på att få alla trådar fästade. 5 par tovade tofflor. Lite mindre restgarner har det blivit och några mindre nystan i skåpen. 

·                     Sticka två sockor samtidigt.- Jag har testat detta och är inte så himla förtjust i det. Men, men fler ska det bli.(kanske kan jag bli omvänd) Har både kört tå-upp och på gammalt hederligt vis. 

·                     Sticka ett par mönsterstickade sockor efter mönster, utan att göra om det. - Har ännu inte lyckats med denna utmaning. Det är ju en månad kvar, så kanske...


·                     Min största utmaning är att försöka minska mitt garnförråd som håller på att ta över varje ledig vrå i huset. - Det är fortfarande garn i varje ledig vrå. Trots mina försök. Är riktigt stolt över mig själv att jag inte har handlat hem så många nya garner under april-juli.


Randiga ränderMed 2 halva nystan drops delight blev det ett par randiga sockor med superförstärkt häl, får se om det funkar när de börjar användas, är ju generellt inte ett så bra garn att sticka sockor av annars.