lördag 7 juni 2014

Äntligen har jag fäst alla trådar

Nu har jag fäst alla trådar och påbörjat ett nytt par sockor. Stickar i Adriafil Genziana. Ett underbart garn att sticka i 100% merino, Ska bli spännande att om det fungerar som sockgarn.
Mönstret hittar jag på eftersom jag stickar så det kan bli vad som helst. Men de blir enfärgade i grönt.
Önskar alla en underbar helg!

fredag 6 juni 2014

Broken Seed Stitch x 4


Nu har jag stickat upp mina två Fabelnystan med fyra olika basfärger och resultatet blev så här. Jag är väldigt nöjd med min utmaning och att den här delen är genomförd.


torsdag 5 juni 2014

Ett par till


Nu kan jag göra nästa strykning på utmaningslistan, för, hah!, nu är det gamla projektet Pamina äntligen klart. Här ligger de på sockblockningstork i gryningen.

  • sticka minst ett par sockor av sockklubbsgarnerna 
  • sticka minst ett par sockor av min samling tyska sockgarner
  • sticka färdigt minst en av mina påbörjade sockstickningar

Jaha. De sockstickningar jag har i gång nu är supersnygga Effervesce (där jag är osäker på om garnet kommer att räcka) och de röda Herrensockerna. Helst vill jag ju sticka klart dem innan jag sätter stickorna i något nytt, dvs sockstickning med garn från den tyska samlingen, men vi får se hur det känns med det. Det finns alltid ett roligare projekt bakom nästa länk, eller hur?

onsdag 4 juni 2014

NR 4 av sockberget


NR 4 fäst och klar. Tåuppsock. Judys magic cast-on och båda stickade samtidigt. Någon form av kortvarvhäl. Vet inte om det är min favorit att sticka två sockor samtidigt på rundsticka, men det fungerar. Garn: Rester av Online sockgarn i tre olika färgställningar.
Sockberget minskar men än har jag ett antal som ligger och väntar på nålen.

Nr 2 och 3 av sockberget


NR 2 Avbruten mosstickning. Garn: Online Supersocke chilly color och något ur restgarnskorgen. Istickad häl  avmaskad med stickade kitchener stitch. Avbruten mosstickningen var riktigt rolig stickning. Perfekt soffstickning.


NR 3 Förstärkt häl, tå avmaskad med stickade kitchener stitch. Garn: Online Supersocke chilly color. Garnet är härligt att sticka med. Händerna blir så mjuka och goa.

Nr 1 av sockberget


Nu har par nr 1 ur högen fått alla trådar fästade. Detta par ska sonen få. Han ville ha sockar som matchar arbetskläderna.
De är stickade i Viking Raggen och Svarta Fårets Raggsockgarn, istickad häl  avmaskad med stickade kitchener stitch.Uppläggningen gjord med två trådar, en av varje färg.

Nu ska jag fortsätta med nästa par och mysa med hunden som hör spöken överallt idag.
Idag ska jag börja fästa lite trådar från mitt sockberg.
Jag har prövat en hel del nya tekniker på dessa sockor. Så det ska bli spännande att prova hur de är på allas fötter.

Men först nu så ska jag bjuda sonen på pitepalt o stekt fläsk o grädda lite matbröd. Vädrets makter gör idag så att jag trivs att vara inomhus.

tisdag 3 juni 2014

Mitt fjärde par är härmed klara!


Tjoho nu är jag klar med par nummer fyra (egentligen par nummer fem men mina apor måste blockas så de räknas inte som färdiga än)! Dessa randiga älsklingar är stickade från tån upp och har den berömda fleegle-hälen som så många gillar. (Jag gillar den också!) Jag har bloggat lite mer ingående om dem här och där finns också fler foton.
Det är så grymt roligt att läsa om era utmaningar och färdiga strumpor men också lika roligt att läsa om ev hinder på vägen och nya lärdomar, det är också kul att läsa alla peppande och informativa kommentarer. Jag ska försöka fylla på i länklistorna och surfa fram lite nya spännande mönster att sätta tänderna i så småning om. Tips mottages gärna!

sega tvåor

Nu har jag hållit på med sockpar nummer två lääääänge. Jag stickade fel och fick repa upp halva foten och de känns helt enkelt inte lika roliga just nu. Jag älskar garnet (RÖTT Colinette Jitterbug) och mönstret är roligt (Twisted Drops), men det var det där med att göra om de där nesliga varven som blev fel...

Men så sitter jag där och surfar SOCKGARNER för att eventuellt göra ett par Stitch Surfer till. Ja, man vet aldrig. Egentligen kom tanken för att Jon på Easyknits skvallrade om att han just färgat varierat Deeply Wicked igen och nu är jag kär i fyra olika färgställningar... som det brukar bli.

Så, den här utmaningen har gjort mig tokigare, men mitt sätt att bli kär i garner och idéer förblir detsamma; Maniskt, passionerat och ohämmat.
Nu ska jag försöka sticka enfärgat rött och inte drömma om Berriness föööör mycket.
Puss på er allihop!

Spännande steg! Ett mönster med många bollar i luften!

Nu är jag i mål med min sockutmaning! Mönstret är nedtecknat och jag är nöjd. Det har tagit många timmar att klura ut teknikerna, få till detaljerna, provsticka runda lappar och många sockar därför har jag bestämt mig för att detta inte blir ett gratismönster men ni som deltar i Dödergöks sockutmaning får mönstret gratis via Ravelry fram till onsdag.
Här är länken: http://www.ravelry.com/patterns/library/spannande-steg
Kupongkod: Sockutmaningen
Mönstret är på svenska.

Arbetsnamnet har varit IKEA (mönsterskyddat), för att det är klurigt och nödvändigt att följa "bruksanvisningen". Sedan blev det "Många bollar" för det är en hel del att hålla reda på innan tekniken sitter. Slutligen blev namnet "Spännande steg", (jag lever med en Göteborgare) för att garnet måste spännas flera gånger när sulan stickas!

Jag har inte sett teknikerna för att sticka sulan eller rundningen för tårna i något annat mönster och så länge jag inte stöter på dessa sticksätt lever jag i tron att jag faktiskt kommit på något nytt inom sockstickningen! Men om teknikerna är bra eller inte är upp till andra att bedöma!Tack till mina snälla och tålmodiga teststickare Inga-Lill, Veronica och Anita!
Till er som ger er på mönstret, jag tar gärna emot feedback!

måndag 2 juni 2014

Tredje paret ut: Leafy SocksDe här sockarna, Leafy Socks från Knitters' Magazine, är en försenad födelsedagspresent till en god vän.  Jag är nöjd med slutresultatet, men beskrivningen var en mardröm. T.ex. saknades helt hur lång hällappen skulle vara, och diagrammet för ovansidan av foten stämde inte. Tur att man har stickat några år, så att man rodde hem det i alla fall... Sockarna är skickade, och jag hoppas att mottagaren blir nöjd.

Hermiones everyday socks


Äntligen är jag klar med par tre i denna utmaning och dessa blev riktigt bra! Mönstret Hermiones everyday socks visade sig vara väldigt trevligt och efter modifikation (4 maskor mindre i omfång, förstärkt häl och annan tåminskning) sitter de som de ska. Jag har nu ingen aning om vilket nästa paret i denna utmaning blir men jag är inne på något ganska enkelt innan jag ger mig på de stora utamingarna som Skew på magic loop, flerfärgsstickning och annat skoj.

söndag 1 juni 2014

Ny månad och garnfäst

Jag har under april och juni stickat ett antal restgarnssockor. Har inte räknar men tror det är ca 10 par. Men jag har inte fäst en enda tråd ännu. Suck. Tror att jag ska ge mig stickförbud till jag har gjort alla par färdiga och fotat dem. Uppföljning kommer.

Inspirationsböcker


Har lånat hem tre inspirationsböcker från biblioteket mer om dem kan man läsa på min blogg Fröken Slöjd


Just nu på stickorna är två par strumpor:
- "Strumporna med tomathäl" har flyttat över till en rundsticka, skaften *2rm, 2am* passar bra att sticka på när något annat händer.
- Ett par med strukturmönster från Gentleman´s Fancy socks finns i boken Knitting Vintage Socks av Nancy Bush, (dessa fanns inte med i min sockutmaning men jag behöver få ihop lite mer restgarner till mitt sista par i utmaningen).