söndag 4 maj 2014

Så blev dom treJag har varit på resande fot en knapp vecka. Och ingen de pågående sockorna passade att ta med. Så entré för den blå tåupp-sockan Kiila. Den här gången stickar jag faktiskt med ett av de där amerikanska stickklubbsgarnerna; Cosmic Handpainted Sock i färgen Inkwell. Och plötsligt har jag tre parallellt pågående projekt. Oh dear. 

Tåupp-tekniken är ingen favorit, men jag inser vitsen med den när det gäller att ha koll på garnåtgången. Nu har jag t.ex. stickat skaftet ca 10 varv kortare för att garnet ska räcka till socka nr 2.

Under helgen har jag fortsatt sticka också på de andra två sockutmaningssockorna som jag har på gång. 


Efter den här bilden togs har jag stickat hällapp och vänt hälen också på Pamina nr 2. Det är himla pilligt med de här vridna maskorna som ska korsas och trixas med, men det är ju faktiskt värt besväret. Trots valet av den praktiska sockgarnsfärgen Vit. 
  

Så här blev häl och kil på Herrensocken mit Aranmuster (fortfarande helt obegripligt namn). Med en lätt överexponerad mobilbild försöker jag än en gång återge garnets fantastiska röda färg (fortfarande helt omöjligt). Hällappen är helt slät och vändningen under hälen alldeles vanlig. Inte alls lika spännande som hela rasket ser ut uppritat som små rutor.
  

Fascinerande ändå att det går att beskriva hela momentet som ett diagram! Det här med att rita en sockbeskrivning är något jag absolut ska lägga på minnet.

3 kommentarer:

  1. Det är så roligt att följa din utmaning, det känns som om du kommer att ro den i land med flaggan i topp!

    SvaraRadera
  2. Wow! De där vita sockorna är supersnygga!

    SvaraRadera