söndag 4 maj 2014

#2 och #3 nästan klar, vill inte prata om #1...

Hej
Äntligen har strulet med min access löst sig. Tack för hjälpen snälla Dödergök
Nåväl här har det stickats...
#2 är klar. Det är Dödergöks mitered socks stickade i Opals Flower Power
Utmaningen var att sticka istickshäl.  Den blev liiite spetsig...... Bara att repa upp och sticka om. Tyckte att istickshäl blev lite trångt när man skall ta på sig sockan, får nog testa några ggr till.
#3 är nästan klar, vara avmaskning kvar. Det är bloody socks från Vampire knits, med ett fint litet droppmönster, Fast mina är en somrig variant i Opals Cotton, en trevligt sommargarn med 30% ull, 30% bomull och 30% polyamid ( ja, fast lite till då så att det blir 100 % totalt, ni fattar)
Här är en bild på båda sockorna:
Utmaningen här var 2. Dels en skojig häl, trots att sockan är en från tå och uppåt stickad variant, så stickade man en hällapp och plockade upp maskor i sidorna, precis som när man stickar uppifrån och ned. Sedan var det tubular cast-off, vilket jag inte testat innan. Lite jobbigt att göra, eftersom man syr ihop med maskstygn runt hela avmaskningen, men snyggt resultat. Rekommenderas.
Vad händer med #1 då, lilla sorgebarnet och ett UFO nu.  Ja det är Gotico socks av Maria Näslund som jag stickar i Malabrigo sockgarn.  Min utmaning här var att sticka 2 på en gång, och så här i efterhand så inser jag att det inte var det smartaste mönstret att göra det med, eftersom maskorna går från översidan och ned runt sulan för att skapa en hålfot, och då har jag fått flytta över maskor....  Nu har jag gett upp och har bestämt att sticka resten en och en.
Nästa utmaning blir grun-ist-die-hoffnung en annan utmanande sock-konstruktion. Man börjar med ett spetsmönster som blir fotryggen, sedan gör man en short-row toe, fortsätter att sticka sulan, som man stickar ihop med fotryggen, därefter en short-row heel, och så avslutar man med skaftet. Ett gratismönster på Ravelry. Jag har börjat på en, men det blev stora hål när jag var klar med short-row toe, så nu har jag repat upp och börjat om....
Den stickar jag i Rät och avig fina handfärgade sockgarn. Gult med lite limegrönt. Läckert !4 kommentarer:

 1. Vilka fina sockor speciellt de sista i gult. Låter spännande men avancerat!
  Är dom svåra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, får nog säga de är svåra. Stickade short row toe, men det blev fula hål i stickningen när jag sedan skulle fortsätta på sulan, så jag repade upp igen till spetsen. Skall ge mig på detta igen strax!

   Radera
 2. Vilka spännande sockar och häftiga hälar - jag blev sugen på att prova speciellt den på http://www.ravelry.com/patterns/library/bloody-socks.
  Den gula sockan var också speciell - och i en härlig färg.

  SvaraRadera
 3. Den gula sockan blir spännande att följa!!

  SvaraRadera