tisdag 29 april 2014

Inte längre skew

Som jag skrev tidigare så upptäckte jag att mina Skew blev för stora. Fortsatte ändå sticka en bit, men insåg sen att jag faktiskt vill sticka sockor till mig själv och repade upp alltihop. Efter det var jag inte så sugen på att sticka samma sak en gång till, utan påbörjade istället ett par Astrakan i knallturkost Drops fabel. 

Med tunnare stickor och en ansträngning för att inte sticka så löst så blir dessa istället snudd på för små. Men bara snudd på, så jag fortsätter sticka och antecknar på Ravelry, så det blir ännu bättre nästa gång - om det nu blir en nästa gång. Sockarna är jättefina, men jag hopplöst dålig på omstickningar.

Misstänker att det är just detta som hållt mig ifrån att sticka färdigt några sockar tidigare, passformen är verkligen viktig, och det är svårt att justera i efterhand. Inte bra för mig som är otålig och avskyr att sticka om och om och om igen.

Bild blir det när jag lyckats fotografera i något sånär rimligt ljus.

3 kommentarer:

  1. Jag hade tydligen lite tur för mina skew satt rätt bra på första försöket, även om jag får kämpa som en gnu för att få skaften över mina höga vrister :)

    SvaraRadera
  2. Det verkar lite bökigt att få till Skew så att de passar just ens egna fötter det är nog det som avskräckt mig för de är himla fina.

    SvaraRadera
  3. Nu är jag ju ingen sockstickare av rang, men jag tänker att det egentligen inte är så mycket svårare att anpassa Skew, men eftersom det är ett ovanligt mönster så finns det varken vana av det för egen del, eller någon slags kollektiv erfarenhet (som går att googla fram) av hur man gör. Jag ger dock inte upp, utan ska på det igen, snart :).

    SvaraRadera