söndag 27 april 2014

Det har blivit en maka!

Äntligen har sockan fått en maka. Den har legat storögt i korgen och undrat. Blir jag ensam för evigt? Svaret är. Nej.


Nu är de ett par! Stickade i ullgarn från Hemtex(!). Mönster från Drops. Ja. Jag veeeet. Jag gillar ju inte Drops mönster. Men när jag började på Drops julsockor 2012 hade jag inte gjort den ljusa insikten än. Nummer på stickorna är en mycket intressant fråga.


Av någon outgrundlig anledning stickar jag alltid den andra sockan hårdare än den första. Känner du till den mystiska företeelsen?? Därför stickade jag första sockan med stickor nr 3. Och följdaktligen den andra sockan med stickor nr 3,5. För man vill ju ha dem lika stora.


Som vanligt ska Majsan vara med på foto. Till varje pris.Önskar dig en skön söndagkväll!

4 kommentarer:

 1. Åh! Katten är ljuvlig och det är sockorna också. Tror att jag ska ge mej på det mönstret - och kanske sno färgerna med, för dom var sååå snygga - för jag har inga problem med Garnstudios mönster;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vore roligt om du gjorde det! Jag använde ett tjockare garn än som rekommenderades, om jag stickar ett annat par i det mönstret ska jag nog sticka i Fabel. Varmt lycka till!=0)

   Radera
 2. Jag stickar alltid första sockan hårdare än den andra. Ibland stickar jag båda sockorna samtidigt för att det inte skall bli så. Men då vill jag ha två uppsättningar stickor och helst två nystan. Ett tag stickade jag två samtidigt på en sticka men jag föredrar verkligen strumpstickor.

  SvaraRadera
 3. Superfina sockor och så kul att du inte bara har en ensam längre!

  SvaraRadera