torsdag 24 april 2014

En omöjlig röd


Nu har jag äntligen vågat greppa ett av garnerna som legat alltför länge utan att bli stickat med. Det här är ett sockgarn från Hazelknits  som heter Ruby Love. Ja, alltså färgen är i verkligheten djupt glödande röd och inte blaskigt brun som på bilden. Helt omöjligt att fota färgen så den ser OK ut - har försökt flera dagar med olika ljusförhållanden. Men åh vilket härligt garn att sticka med!

Mönstret är från tyska tidningen Verena, ett specialnummer med bara sockor. Något förbryllande är det titulerat Herrensocken mit Aranmuster vilket inte går ihop nånstans. Inte en korsning av maskor så långt ögat når! Istället är det omslag och hopstickningar listigt placerade som gör att de slätstickade ränderna sticker iväg åt än det ena, än det andra hållet.

Nytt (och utmanande!) för mig är att beskrivningen endast är uppritad som ett diagram. Det är inte helt självklart att hänga med bland alla rutor, pilar och asterisker. Men intressant att det verkar funka att rita ut även all formstickning vid hälen.

1 kommentar:

  1. Vilket otroligt snyggt mönster, spännande att se ur det blir med hälen!

    SvaraRadera