torsdag 31 juli 2014

Posthornssnäckesockorna är klara

Mitt andra par sockor i utmaningen är klara! Så fort jag fick syn på posthornssnäckesockorna, eller Planorbis corneus som de heter på riktigt, i senaste Knitty-utgåvan visste jag att jag ville sticka dem (så det gjorde jag). Oj, vilken rolig stickning! Jag stickade snabbt 1½ socka, och sedan fick jag ta ett uppehåll eftersom jag stickat på en födelsedagspresent till min mamma, men igår kväll tog jag tag i det sista och nu är sockorna ett faktum.
Dagens fototips: sätt dig inte i ett rödmyrebo när du ska fotografera sockor. Det är är dumt. ;)

Sockorna är stickade med stålstrumpstickor 2,25 mm i storlek large (den storlek som i mönstret börjar med 64 m) i Lorna's Laces Shephard Sock i färgställningen Satsumas. Riktigt lyxigt garn i väldigt vackra nyanser (som i mitt tycke visserligen påminner mer om en blodgrape än en satsumas)! Jag är toknöjd med de här sockorna och kommer sannolikt att använda mig av mönstret fler gånger.Det här var som sagt mitt andra par, och kanske kommer jag inte att hinna de fem som jag har tänkt mig. Men åtminstone ett par till ska jag väl kunna pendelsticka under augusti månad. Valet den här gången faller på sockorna Conwy av favoritdesignern Nancy Bush. Mönstret finns i boken Knitting on the Road från 2001, och jag tror jag har ett trevligt nystan Schoppelwolle i cerise som skulle passa fint till.

5 kommentarer:

 1. Så fina och så somriga! Ska bli spännande att se dina Conwy, jag har länge varit nyfiken på dom ... Nancy Bush är en favorit ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar hennes böcker! Mina Conwy är på gång, socka 1 är snart klar. Kanske får ta att fotografera den...

   Radera
 2. Snygga sockor i ett väldigt härlig färg.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin färg ! OCh jag har smygsneglat på detta mönster också. Tja, det kanske blir en sockutmaning 2015 också, så att jag hinner med alla jag vill sticka.

  SvaraRadera