fredag 20 juni 2014

Midsommarsockor, gula som solen

Eftersom jag har haft en mycket trött vår har all stickning gått långsamt, inklusive sockstickningen. Jag måste säga att det utifrån mitt något trötta perspektiv har varit tokinspirerande att se er sticka sockor som bara den, och testa olika tekniker, hälar och annat! Mitt första par sockor är i vilket fall som helst klara nu, och det är ett par i avbruten mosstickning. De har hängt med mig på tåget som pendlarstickning, och då och då har det blivit något varv när det inte har varit för mycket folk ombord.

Sockorna är stickade med strumpstickor 2,5 mm över 60 m (64 i resåren) och med rester av flerfärgat Opalgarn i gul-brunt-vitt och lyxrester av handfärgat gult sockgarn från Sannsticks. Hälen är en vanlig hällappshäl med lyfta maskor. Jag måste säga att jag är enormt nöjd med sockorna! Det var jättekul att sticka den avbrutna mosstickningen, och det blir otroligt fint när det enfärgade garnet bryter av det flerfärgade. Att de dessutom är producerade av restgarner gör det hela än mer bra, för tänk att få något så fint ur garnrester?!

Nu återstår att klura på nästa par sockor. Planorbis corneus från senaste Knitty är ett par som ligger bra till, jag tycker de är jättesöta och det är ju ett grymt plus att mönstret är inspirerat av en snäckas skal.

5 kommentarer:

 1. Så fina sockar!! Gillar verkligen färgbrytningen!=0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar dem skarpt, även jag.

   Radera
 2. Väldigt fin färg! Mycket snygga sockor!

  SvaraRadera