måndag 1 september 2014

Sockutmaningen - så gick det

Jag vill riktiga ett stort tack till Dödergök som drog igång den här sockutmaningen!
Mitt sockstickande fick extra fart tack vare den! 

Tack också till er alla som deltagit, det har varit väldigt inspirerande att se era alster. Jag har inte bloggat här så regelbundet, men publicerat desto mer på Instagram där jag kallar mig AlpakkaAnna.

Min utmaning var

  • att sticka två par sockor till sonen i Austermann Step för att hans fötter skulle må lite extra bra
  • sticka fyra par strumpor till mig själv
  • gärna sticka från stashen
De två första punkterna gick jättebra! Sonen har fått sina två par strumpor (han är 13 år och har storlek 44, så det tar lite tid med stickor 2.25...)

Dessutom har jag hunnit sticka 7 par till mig själv, varav de två sista är jag riktigt nöjd med. Eddys Furuvikssockar i grönt och ett par Police Box Socks (inspirerade av tv-serien Doctor Who) 

Nya tekniker jag har provat på mina sockar är Sweet Tomato Heel och Fleegle Heel. Sweet tomato passar mina fötter jättebra, medan Fleegle Heel sitter jättedåligt. Min häl får inte plats, så sockan knörvlar ner sig i skon, inte så trevligt. Skew var ett roligt sätt att sticka sockar på. Jag gjorde dem egentligen bara som ett test med garnet Miniraggi för att se om de passade. Jag vill göra ett par till i lyxigare garn senare!

Jag har också provat förstärkt häl med lyfta maskor, sticka hällapp tå-upp samt så har jag hittat den ultimata tån till mig själv.

Sockgarnsstash i April
På sistone har ju också vågat mig på att sticka flerfärgsstickning på strumpor. Jag har varit rädd för att inte få strumporna över min superhöga vrist. Men om antalet maskor ökas och jag ser till att byta till ett kvartsnummer högre stickor går det bra.

Så totalt har jag alltså stickat nio par sockar (mot planerade 6 par)

Så var det att sticka från stashen av sockgarner. Lite har jag stickat från stashen, fyra nystan närmare bestämt.. Men jag har köpt stora mängder sockgarn också!

Sockgarnsstash Augusti
Jag har börjat titta mer på sockgarner nu och därmed har jag handlat en hel del!
Men se så många härliga sockgarner min stash har berikats med! Bland annat har jag nyligen köpt ett par härvor med Tant Koftas Trekking och flera nystan Opal
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar