måndag 26 maj 2014

Snälla barn !

Titta vad jag fick av mina snälla barn i morsdags present i går.  Köpt som ett kit av Susanne som har Knit and Purl
100% merinoull, så det får bli ett par söndagsockar så småningom.
Övrigt så gick det inte så bra med mina Grün is die Hoffnung  Försökte 3 ggr sticka en short row toe, och tån blev ganska snygg, men sedan när jag skulle sticka ihop sulan med ovandelen blev det fula hål
Så jag rev upp eländet och stickade istället en My # 1 Ett gratismönster av Rät och Avig eller Ann-Britt som hon heter, tyckte det passade eftersom det är hon som har färgat detta fina garn också !
Och i rena farten blev det ett par Skew till i Opal - Hobby unt Handwerk - Maurer.  Murare alltså och ett fins mönstrat garn i olika tegelröd-orange färg och grått murbruk. Dom skall min syrra få i födelsedagspresent om några veckor.Egentligen får de väl inte räknas in i denna utmaning, men jag tyckte att garnet var så fint så jag ville visa dem för er !

Men igår fick jag en snilleblixt och har nu bestämt mig för att testa Grün is die Hoffnung en gång till, på Ravelry var det flera som skrev att de hade lagt upp maskor tillfälligt när de var klara med mönstret och stickat en vanlig tå, det skulle ju lösa mina hålproblem där, och sedan när man skall sticka ihop mönsterdelen med sulan så är det ju dubbelt så många maskor att sticka i hop, 2 per vändning så då skall det nog inte bli hål....  Påt igen bara.
Övriga utmaningar:
Sweet tomato heel
Istickshäl en gång till
Flying Dutchman  som jag skall sticka till min sambo
Humlesockor  eller spindelsockor

Ingen brist på garn i alla fall. Om man lägger tillräckligt med garn i en låda, verkar det föröka sig själv på något sätt, Någon som förstår hur det går till ?
Happy knitting alla2 kommentarer:

  1. Jo det är med garnnystan precis som med celler, så här går det till:
    http://se.photaki.com/picture-celldelning-separation-uppdelning_149458.htm

    SvaraRadera
  2. Vilka fina strumpor du stickat! Och kul att du inte ger dig, hoppas att du får till en lösning på det andra paret.

    SvaraRadera