lördag 13 september 2014

Min sockutmaning

Slutresultat = sådär.

Min utmaning var att 5 nystan skulle stickas upp. Att det blev just 5 var att vid sockutmaningens start fotade jag stashen för sockgarner. Alla mina sockgarner ligger i en krog, eller ska ligga i en korg, 5 nystan låg utanför. Så då tänkte jag att stickar jag upp 5 hela nystan, och gärna någon snutt så får ju allt plats i korgen! Då kan jag ju såklart inte köpa mer sockgarn, för då får det ju ändå inte plats i korgen.

5 nystan och lite snuttar har jag nästan stickat upp, med sockorna som sitter på stickorna just nu så har jag gjort det. Så då ska ju allt sockgarn få plats i korgen? eller? hmmm, nej…
DSC_0005[1]
Så här ser sockgarnsstashen ut nu…Om jag räknat rätt så har jag köpt 650 g sockgarn under sockutmaningsperioden (upptäckte att ca 200-250 g sockgarn hade gömt sej på andra platser i garnskåpet och saknas därför på bilden). Så även om sockutmaningen är slut så kvarstår min utmaning att banta sockgarnsstashen. Hela mitt garnskåp skulle behöva gå på diet…Men det är svårt när det finns så mycket fint!!

Så till de sockorna jag har stickat då. Det blev 5 par till mej, 1 par till sonen och 2 par till dottern. Tidigare har jag nästan bara stickar tjocka raggsockor, till barnen blev varsitt par raggsockor och ett par till mej. Resten är tunna sockor! Nytt för mej är också att sticka förstärkta hälar och jag har lärt mej en till variant med förkortade varv till hälen. Att sticka från tån och upp och i starten ha en provisorisk uppläggning har jag heller aldrig gjort förut (och har än inte gjort på någon socka som är klar då jag för första gången gjorde det på sockorna som just nu sitter på stickorna).
DSC_0003[1]
En liten bild på sockorna som är till mej. Inga bra bilder ser jag, att fota inne i lampljus är inte det bästa alternativet men nu blev det så…

Kanske dags att sticka vidare på sockorna nu så att 5 nystan kan vara helt slut snart :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar