tisdag 22 juli 2014

Alla misstags sockor

Jag erkänner. Jag tillhör dem som hellre blundar för eller försöker dölja ett fel i en stickning, istället för att riva upp och göra om. Men ibland kan det bli i mesta laget...

Det började med att jag stickade en hel mudd på ett halvt nummer för stora stickor. Men strunt i det, jag gör likadant på andra sockan.

Sedan skulle jag sticka första hälen, men hamnade fel i räkningen. Det rev jag faktiskt upp. Så det skulle egentligen inte vara med i inlägget.

Jag plockade upp maskor längs hälen helt rätt (!) Men så minskade jag först på varje varv ett par gånger när det skulle varit på vartannat. Och sedan minskade jag inte tillräckligt många gånger. Och till och med när jag insett att jag minskat för få gånger så minskade jag inte tillräckligt många gånger. (!)

Och så stickade jag sockan för lång. Men då hade jag redan fäst trådarna i den. Men det finns ju de som har längre fötter än jag, så det var kanske inte så farligt, trots allt.

Men intagningarna för tån ser konstiga ut, jag vet inte riktigt vad som hände där.

Så skulle jag göra en socka till, och då helst en likadan. Det vill säga upprepa mina misstag. Jag lyckades inte med det heller. Fel i resåren, upptäckt så där en 20 varv för sent. Intagningarna efter hälen ser absolut inte likadana ut som på den första, och den här gången såg intagningarna för tån helt rätt ut.

Och så skulle jag fästa trådarna på den andra sockan. Den femte tråden (ungefär) som ska fästas klipper jag av intill det stickade innan jag har fäst den..... Lösningen? Ett knorvbroderi över hålet. Och det blev inte snyggt.

Men klara blev de.

Och här är mina Alla misstags sockor, stickade i diverse restgarner ur sockgarnsförrådet:Ser ni knorvbroderiet? Det är också misslyckat.


Och mina tår fyller inte ut sockan.

Sensmoral: Sticka inte sockor när du slåss med mygg, tittar på spännande film på tv en mörk kväll, när det är över 30 grader varmt i rummet, när du pratar för mycket, när ....

Men det här är par nummer fem, så jag har klarat min utmaning i förtid. Kors i taket. Om misstagssockor räknas alltså...

1 kommentar:

  1. Jag tycker att de är alldeles alldeles underbara!!

    SvaraRadera