söndag 18 maj 2014

Två obloggade par strumpor

Ibland känns det omöjligt att få trådar fästade och foton tagna. Nu gjorde jag det i alla fall. Ett par herrsockar har legat klara ganska länge. De  är stickade i Opal och Regia. "Valkarna" på ovansidan visade sig vara en god idé till min mans fötter, han tycker ofta att sockar känns tajta.  Jag har stickat på 2,5 mm rundsticka, båda på en gång. Eftersom jag har stickat med två färger blev det fyra nystan att hålla ordning på. Ingen lysande idé som ni förstår.


Till mig själv har jag stickat i Crazy Zauberball, färgen Frische Fische, stickor 2.5 mm. När mamma lärde mig sticka strumpor var det alltid med hällap, vändning, upplockade maskor...ja, ni vet. Det har aldrig slagit mig att man kan göra likadant även när man stickar från tån och uppåt. Det funkar och passar min fot väldigt bra. Kilen blir bara åt andra hållet.


7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina strumpor.
  Har du hittat på "valkarna" till herrstrumporna själv eller finns ett färdigt mönster?
  Såg dina fina loppisfynd på din blogg - visst är det norska fynd du gjort?
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
 3. Jag såg en bild på ett par damstrumpor med valkar på ovansidan och tänkte genast på min mans höga fotvalv. Resten är ett eget hopkok av alla tänkbara mönster jag läst. Jag har ingen koll på varifrån mina loppisfat kommer, det vita fatet med gul kant står det Uppsala-Ekeby på, de andra har väldigt suddiga stämplar. Jag föll för form och mönster och så behövde jag fler fat och skålar!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. hej igen
  jag är ganska säker på att den gröna skålen är "Brunette" från Stavanger fint http://stavangerflint.gratisnettside.no/?mid=417&article=347
  och den blommiga heter Tor Viking från Figgo flint http://frokenslojd.blogspot.se/search?q=tor+viking mer info på http://hisforhomeblog.com/ceramics/tor-viking/#axzz32BrmCxV3
  Jag tycker att de är väldigt fina.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
 7. Fin! Har aldrig tänkt på att man faktiskt kan göra hällappen precis likadan fast åt andra hållet!

  SvaraRadera